5:18 pm - Thursday June 15, 3251

Recital de poezie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este marcată pe 4 februarie pentru a crește gradul de conștientizare a cancerului și pentru a încuraja prevenirea, detectarea și tratamentul.

Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi în parteneriat cu Asociaţia pentru Managementul Calităţii în Sănătate organizează, la data de 4 februarie 2020, ora 19:00, în Amfiteatrul Institutului Regional de Oncologie Iaşi, la un recital de poezie susţinut de scriitorii Doina Guriță, Rafila Radu şi Vasile Larco, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Alex Marinescu va susține un recital de pian completând programul serii.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului „Terapie prin cuvânt”, iniţiat de Asociaţia „Universul Prieteniei” în anul 2019, cu scopul de a crea o adevărată oază de alinare a sufletului celor aflaţi în suferinţă fizică.

„Poezia este un fel de terapie, este expresia unor afecte aflate în inconștient. Deci poate vindeca”, declară Daniela Luca, doctor în psihopatologie și psihanaliză, și poetă.

Desigur că poezia și muzica nu pot înlocui medicamentele și tratamentele de specialitate, însă pot fi o terapie alternativă cu efect, cel puțin, paliativ.

Amfitrionul întâlnirii este  Conf. Univ. Dr. Vladimir Poroch,  de la Universitatea de Medicină și Farmacie  „Grigore T. Popa” Iaşi, medic  coordonator la IRO Iaşi,  Compartimentul Îngrijiri Paliative.

Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, preşedintele Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;