Premierul Ludovic Orban a participat, la Iaşi, la ceremonia de plecare a medicilor români în misiune în Republica Moldova

Premierul Ludovic Orban a fost prezent, astăzi, la Iaşi, la ceremonia de îmbarcare a  echipei de medici și asistenți români care au plecat în misiune în Republica Moldova, pentru a sprijini personalul medical din această țară, aflat în prima linie de luptă împotriva epidemiei de coronavirus. La eveniment, care a avut loc  începând cu ora 9.00 la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost prezenţi, alături de premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Echipa care s-a deplasat în Republica Moldova este formată din 52 de cadre medicale, printre care şi cinci medici şi cinci asistenţi de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi, precum şi un medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. În discursul său, adresat membrilor echipei care se vor afla pentru o perioadă de 15 zile în misiune în Republica Moldova, pentru a-i sprijini pe colegii lor aflaţi în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus,  premierul Ludovic Orban a ţinut să le mulţumească medicilor şi asistenţilor medicali pentru implicarea în această acţiune de suflet pentru fraţii noştri de peste Prut. “Vreau să știți că aveți aprecierea și respectul meu pentru faptul că v-ați implicat în această misiune umanitară pentru frații noștri de peste Prut, care se află într-o situaţie dificilă, şi vă mulţumesc că aţi acceptat să îi sprijinim şi, practic, să vă folosiţi toate cunoştintele, experienţa, talentul şi energia pentru a-i vindeca. Vă doresc să aveţi ocazia de a face bine semenilor noştri de peste Prut şi, prin această misiune, să arătăm că suntem mai aproape unii de alţii!”, a spus premierul Ludovic Orban.

În acest context, şeful Executivului a anunţat că în cadrul şedintei de guvern din această după amiază, Guvernul va adopta o hotărâre prin care va fi alocată o sumă importantă pentru o donaţie către Republica Moldova, constând în materiale, echipamente, medicamente şi alte substanţe necesare în bătălia anti-COVID. “Este vorba de 500.000 de măşti FFP 2 şi FFP 3, 50.000 de combinezoane, medicamente –  Plaquenil, Kaletra – necesare pentru tratamentul pacienţilor de COVID. Cu alte cuvinte, în urma dumneavoastră vor veni şi ajutoare substanţiale pentru cei din Republica Moldova, care au nevoie de aceste materiale”, a precizat premierul.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;