Accesul în cimitire, doar în anumite condiţii şi numai într-un anumit interval orar

Începând cu data de 15 mai, cimitirele publice din municipiul Iași, aflate în administrarea SC Servicii Publice SA, sunt redeschise în scopuri religioase sau pentru întreținerea mormintelor. Accesul în cimitire este permis intervalul orar 8.00 – 18.00, în următoarele condiții:

(1) La intrarea în cimitir, fiecare cetățean va primi un bon datat pe care se va înscrie amplasamentul la care acesta se deplasează în scopul îngrijirii mormântului, activităților peisagistice ori al practicilor religioase.

(2) Pentru a respecta distanța socială conform normelor în vigoare și recomandărilor specialiștilor, accesul în fiecare parcelă este admis în număr limitat, de cel mult 50% din numărul locurilor de înhumare din fiecare parcelă.

(3) În capelele cimitirelor, pentru îndeplinirea ritualurilor religioase, cetățenii pot intra gradual astfel încât în interior să nu existe decât cel mult trei persoane, care vor purta în mod obligatoriu mască de protecție sanitară.

(4) La punctele de alimentare cu apă și de colectare a deșeurilor se va menține distanța de 1,5 metri între cetățeni.

Toate măsurile instituite în piețele agroalimentare în perioada stării de urgență rămân valabile și pe perioada stării de alertă, anunţă Primăria Municipiului Iaşi, care face cunoscut, de asemenea, că începând cu data de 15 mai se redeschide activitatea Târgului de cherestea, Bazarului și a Târgului auto, cu asigurarea măsurilor de protecție și de prevenire a răspândirii coronavirusului. Activitatea Talciocului rămâne, în continuare, închisă, iar dezinfecția în piețele agroalimentare se va efectua zilnic. În ceea ce priveşte activitatea Oficiului de Stare Civilă, începând cu data de 15 mai, ofiicierea căsătoriilor va fi permisă în prezența a maximum 16 persoane din cadrul familiilor, cu respectarea măsurilor de protecție.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;