3:57 am - Thursday November 26, 2020

Activitatea Camerei de Comerț și Industrie Iaşi continuă în condiții adecvate contextului

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Iași informează operatorii economici că activitatea de furnizare de servicii specifice continuă în baza unui program normal, cu respectarea condițiilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS Cov-2. “La fel ca în perioada stării de urgență, activitatea CCI Iaşi se derulează în mod constant, iar serviciile sunt puse la dispoziția beneficiarilor cu recomandarea comunicării electronice și a programării prealabile a întâlnirilor care sunt absolut necesare. De exemplu, operațiunile de asistență și consultanță pentru proceduri Registrul Comerțului sunt acoperite integral și se finalizează cu semnarea electronică de către reprezentanții CCI și cu depunerea online a documentelor, înmatriculări sau mențiuni diverse, în numele clienților. De asemenea, eliberarea certificatelor de origine pentru export (în format electronic cu semnătură digitală sau în format fizic, în funcție de solicitarea operatorilor economici), eliberarea avizelor de forță majoră sau consultanță și furnizare de standarde în toate domeniile de activitate. Pe de altă parte, organizarea de cursuri și seminarii profesionale, care implică grupuri mai mari de persoane, s-a mutat în mediul online, cel puțin pentru perioada imediat următoare, utilizând platformele de videoconferințe”, se arată într-un comunicat al CCI Iaşi. În document se mai spoune că, pentru siguranța clienților și a personalului, în condițiile întâlnirilor directe, se asigură în mod constant curățarea și dezinfectarea suprafețelor, se asigură păstrarea unei distanțe de 2 metri între persoane, punându-se la dispoziție spații special amenajate și, în același timp, se pune în vedere tuturor persoanelor să utilizeze măști de protecție și mănuși.

Nu în ultimul rând, Camera de Comerț și Industrie Iași încurajează operatorii economici să semnaleze în continuare dificultățile cu care se confruntă. Propunerile primite în cadrul consultărilor din lunile martie și aprilie au fost înaintate fie autorităților publice locale, fie centralizate la Camera de Comerț și Industrie a României, de unde au fost înaintate Guvernului, ca rezultat al consultării mediului de afaceri la nivel national privind politicile publice necesare a fi implementate pe plan economic, financiar, investițional, al pieței muncii sau în domeniul agriculturii. De asemenea, au fost puse în discuție și la întâlnirea mediului de afaceri cu Președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe tema măsurilor care se impun pentru relansarea economiei și sprijinirea antreprenorilor, prin intermediul Președintelui Camerei de Comerț​ și Industrie a României, Mihai Daraban. Camera de Comerț și Industrie Iași dă asigurări că și în continuare va comunica neîntârziat decidenților propunerile de soluții/măsuri primite de la antreprenori, menite să înlăture sau măcar să limiteze efectele negative ale epidemiei în plan economic.

Programul de funcționare al instituției este: luni-joi între orele 08.00-16.30, respectiv vineri între orele 08.00-14.00.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;