Pandemia de coronavirus a mutat cea mai mare parte a activităților în mediul online, inclusiv orele de clasă. După o lună de școală online obligatorie, realitatea din teren arată că o mare parte dintre copiii din zona rurală nu au resursele necesare pentru a studia prin video. Un cunoscut service GSM a luat inițiativa de a colecta și a dona telefoane și tablete, pe care cei mici pot participa la lecțiile virtuale ținute de profesori. Gabriel, Miriam, Rareș, Emanuel, Gabriela – sunt doar câțiva dintre copiii din comuna Focuri, judeţul Iași, care au primit deja dispozitivele electronice pe care vor învăța în următoarele luni.Inițiatorii acestei campanii, Simona Cercel și Ionuț Emanuel Diaconu, și-au dorit să ofere o șansă elevilor din familii defavorizate de a-și continua educația în ciuda acestei perioade de criză. Pentru a ajunge la cât mai multe familii, aceștia fac apel la toate persoanele care au acasă telefoane sau tablete în stare de funcționare, pe care nu le folosesc, să le dăruiască unui copil care are nevoie de acestea.
Sunt acceptate inclusiv dispozitive parțial funcționale, nu mai vechi de 3-4 ani, pe care service-ul le va repara gratuit înainte de a le preda elevilor. Colectarea telefoanelor și tabletelor se face foarte simplu. Persoana completează formularul online, după care va fi contactată de echipa service-ului în cel mai scurt timp.
Ulterior, ieșenii pot preda echipamentele direct la sediul din Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 46 sau pot alege preluarea de la domiciliu sau birou de către un reprezentant al companiei. Preluarea este disponibilă pe toata raza orașului Iași. Tot procesul este lipsit de orice fel de costuri din partea donatorilor.
Pot dona telefoane și tablete și persoanele din alte localități, prin serviciile de curierat rapid, la adresa menționată pe această pagină, unde pot fi consultate toate detaliile despre inițiativă. Campania de susținere a elevilor fără posibilități din mediul rural aparține unuia dintre cele mai longevive service-uri pentru dispozitive electronice din Iași. Fondat ca business de familie, GSM Zone duce mai departe o pasiune pentru telefonie cu rădăcini îndepărtate, transmisă din 1939 din generație în generație. De-a lungul celor peste 20 de ani de activitate, GSM Zone s-a implicat activ în numeroase proiecte sociale din comunitate.
Un service GSM din Iași colectează telefoane și tablete pentru școala online în mediul rural
Filed in: Economic, Informațía zilei