Lansare de carte, in mediul on-line

Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi continuă, miercuri, 3 iunie 2020, ora 18.00, seria lansărilor de carte în mediul on-line, pe pagina de facebook  https://www.facebook.com/groups/asociatiauniversulprieteniei/, a volumelor din colecția „Modus vivendi”.

Volumul lansat, „Fluture de lampă”, autor Luminița Ignea, va fi prezentat de scriitorii Emilian Marcu și Ioan Mugurel Sasu.

Actrița Ina Paladi, de la Teatrul „Studio Lux Art” va susține un recital de poezie din volum. Cantautorul Gianni Aelenei va interpreta „totuși, Bucovina”, pe versurile Luminiței Ignea. Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.

Lansarea va fi sub forma unui scurt clip video, autoarea fiind prezentă în mediul on-line, pentru a răspunde întrebărilor dumneavoastră.

Organizatori: Asociaţia „Universul Prieteniei” Iași,  în parteneriat cu Teatrul „Studio Lux Art” și Cenaclul „Nectarie” Vama-Bucovina.

O anume directețe, confesivă și autopersiflantă, străbate versurile Luminiței Ignea care iubește – la modul declarat – literatura atât de mult, încât nu ezită să își dorească să devină ea însăși literatură. Impresia de prospețime nu poate fi înlăturată, chit că autoarea o asezonează cu elemente de vocabular intelectual care atenuează vag impresia de frustețe. Până la urmă, poeziile ce-i răsar de sub frunte, dar mai ales dinspre inimă, se recomandă ca expresii ale unei tinereți gata să se perpetueze nu numai în timp, ci și înspre ceilalți, către cititori, adică; lucru deloc rău, recomandând o voce, un ton, un contur uman plin de conținut.” (Ovidiu Pecican)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;