Două filme românești și o dramă spaniolă aduse de Caravana TIFF în parcul Palas

Caravana Transilvania International Film Festival (TIFF) ajunge în capitala Moldovei în acest weekend. Vino la Palas și fii printre primii care văd, în avanpremieră, două filme românești premiate în cadrul festivalului, dar și o dramă spaniolă!

Trei zile de distracție, cu filme avanpremieră, se anunță în grădina Palas. Caravana TIFF aduce pentru cinefilii ieșeni două pelicule românești premiate în cadrul festivalului cu același nume și o dramă spaniolă. Începând de vineri până duminică, în perioada 11 – 13 septembrie 2020, de la ora 20.30, grădina Palas va fi polul de unde se va da tonul în materie de filme. Accesul la serile TIFF se face pe bază de bilet, care costă 20 de lei și pe care îl poți achiziționa de pe eventbook.ro.

 

Vineri, prima seară TIFF, va rula „Și atunci… ce e libertatea?”, film inspirat din fapte reale și care te va transpune în anul 1951, în Bărăgan, locul numit și „Siberia Românească”. Filmul are la bază cartea „Proiecte de trecut”, semnată de cunoscuta scriitoare Ana Blandiana. Pelicula a primit premiul publicului în cadrul TIFF.

Sâmbătă, filmul „Acasă” va fi pe ecranul Caravanei TIFF și te va duce în alt colț al țării, în Delta Văcărești, unde vei pătrunde în casa unei familii cu nouă copii. Află cum reușesc aceștia să se adapteze în capitală! Pelicula a obținut trei premii: Premiul secțiunii Zilele Filmului Românesc, Premiul pentru Cea mai bună imagine la festivalul de la Sundance şi Premiul special al juriului la festivalul de la Salonic.

După zece ani de când fiul ei a dispărut, Elena întâlnește un adolescent, care îi amintește de el. Este acest tânăr cu adevărat copilul ei? Vino duminică, în parcul Palas, la fimul Madre și află! Pentru acest rol, Marta Nieto (Elena) a obținut premiul pentru Cea mai bună actriţă în secţiunea Orizzonti la Veneţia, în anul 2019.

Pe tot parcursul evenimentului masca de protecție este obligatorie și se păstrează distanțarea fizică. La intrare, se vor scana biletele, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura (non-contact).

Filmele premiate se văd în acest weekend la Palas!

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;