Primăria reintroduce începând de luni, 14 septembrie, cursele speciale pentru elevi și preșcolari

Primarul Mihai Chirica a anunțat sâmbătă, într-o conferință de presă, reintroducerea începând cu data de 14 septembrie a curselor speciale de transport pentru elevi şi preşcolari. Acestea vor circula pe următoarele trasee, conform orarului de mai jos:

  • traseul 1 – un tramvai cu plecare la ora 7.20 din Rond Baza 3 spre Copou;
  • traseul 3 – două autobuze cu plecare la ora 7.10 și 7.20 din Rond Dancu spre Copou;
  • traseul 9 – două tramvaie cu plecare la ora 7.20 și 7.30 din Rond Tehnopolis spre Copou;
  • traseul 36 – două autobuze cu plecare la orele 7.15 și 7.25 din Rond Dacia spre Copou;
  • traseul 42 – trei autobuze cu plecare la 7.10 , 7.20 și 7.30 din zona Frigorifer spre Copou.

Toate cursele vor avea autocolante speciale pentru identificare. Începând cu data de 15 septembrie, vehiculele speciale vor repeta traseele menționate mai sus până la ora 9.00. Conducerile Primăriei Municipiului Iași și Companiei de Transport Public fac apel la ceilalți călători să respecte specificul acestor curse, accesul în acestea fiind permis doar pentru elevi, iar în cazul preșcolarilor și pentru însoțitori.

Reamintim că transportul public a devenit gratuit pentru elevi la începutul lunii iunie, la nivelul municipiului Iași fiind acreditate / autorizate în prezent 124 de unități de învățământ ai căror elevi au dreptul de a obține abonamente de la CTP Iași. Pentru ca numărul elevilor care beneficiază de abonamente gratuite electronice să fie cât mai mare este necesar ca unitățile școlare să se înregistreze, în prealabil, în aplicația creată de CTP Iași. Aici, reprezentanții școlilor pot introduce, în mod facil, un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația 24pay. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa link-ul www.sctpiasi.ro/elevi, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola. Toți acești pași sunt parcurși doar o singură dată. Ulterior, prin accesarea aplicației 24pay și scanarea oricărui cod QR, fie a celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie a celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile. Pentru informații suplimentare referitoare la modul de înregistrare a unităților de învățământ pe platforma CTP Iași, solicitările pot fi trimise la adresa: abonamente.invatamant@sctpiasi.ro.  În situația în care elevii înscriși la școlile din oraș solicită eliberarea abonamentelor gratuite de la tonetele CTP Iași este necesar ca beneficiarii domiciliați în municipiul Iași să prezinte carnetul de elev care să conțină, în mod obligatoriu, și numărul matricol, iar cei proveniți din alte localități să depună o adeverință eliberată de instituția la care studiază. Pentru a evita, însă, parcurgerea acestor etape anevoioase, CTP Iași recomandă alternativa modernă și rapidă: aplicația 24pay.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;