Ambasadorul Macedoniei a luat pulsul economic al Iasului

Miercuri, 17 aprilie 2013, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a avut plăcerea să primesacă vizita Excelenţei Sale, Dl Pande Lazarevski, Ambasadorul Republicii Macedonia în România.

Într-un cadru destins, care s-a dorit mai puţin protocolar şi mai axat pe discuţii concrete şi constructive cu reprezentanţii Camerei de Comerţ, a fost trecut în revistă potenţialul relaţiilor bilaterale. Conducerea CCI Iaşi a făcut o prezentare economică a Iaşului, avantajelor şi oportunităţilor investiţionale.

„La preluarea mandatului în România, mi-am propus ca, în cel mai scurt timp, să iau pulsul direct al ţării vizitând toate judeţele şi intrând în contact direct cu reprezentanţii comunităţilor locale (…) De când mă aflu în România, mi s-au confirmat sentimentele pozitive pe care le aveam faţă de poporul dumneavoastră (…) Sunt hotărât să sprijin direct şi nemijlocit, alături de Camerele de Comerţ din România şi Macedonia o mai bună fructificare a oportunităţilor bilaterale” (E.S. Dl Pande Layarevski).

In cursul discuţiilor, s-a conturat ideea organizării unui forum regional de afaceri româno-macedonean, în toamna acestui an, având şi o secţiune de contacte directe de afaceri între companiile care vor participa. Această iniţiativă s-ar înscrie în mod firesc în contextul înfrăţirii municipalităţilor Iaşi şi Bitola, precum şi al acordurilor de cooperare academică între universităţile ieşene şi cele din Bitola.În prealabil, în cursul primului semestru se va iniţia un flux de informaţii de afaceri, prin transmiterea reciprocă de profile de companii, în scopul promovării comerciale. Se vor testa în domeniile şi gradul de interes în rândul firmelor româneşti, pornind de la câteva domenii prezumtive: IT, automotive, agricultură şi turism. De asemenea, după organizarea formului regional de afaceri de la Iaşi, se intenţionează organizarea unei misiuni economice regionale în Macedonia.

Filed in: Economic

Comments are closed.

;