Premieră la Cinema Ateneu: Babyteeth, un film emoționant și plin de umor

Finalul lunii septembrie aduce un nou film în programul de la Cinema Ateneu.  Babyteeth: Prima iubire o prezintă pe actrița Eliza Scanlen în rolul unei adolescente care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și bucuria primei iubiri. Sub privirea neputincioasă a celor doi părinți, Milla îl aduce acasă pe Moses, un traficant de droguri de 23 de ani, alături de care trăiește intens vârsta adolescenței și descoperă bucuriile vieții.

Filmul a avut premiera internațională în competiția Festivalului de Film de la Veneția și i-a adus lui Toby Wallace Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun actor tânăr. În România, filmul a fost prezentat în avanpremieră la TIFF, unde a primit marele premiu – „Trofeul Transilvania” și Premiul Publicului pentru Cel mai bun film din competiție.

Tot în ultimul weekend al lunii, pe marele ecran va rula drama islandeză Ținutul, cel mai recent film al cunoscutului regizor Grímur Hákonarson, despre corupție, loialitate și puterea unei femei de a-și lua soarta în mâini. Din categoria producțiilor românești, cinefilii vor putea viziona Balanța și colectiv, iar direct din lista titlurilor favorite anul acesta la Oscar, în program au fost incluse filmele Durere și glorie și Parazit.

Proiecțiile în aer liber vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau direct la fața locului.

Alege filmul care îți place și #HaiLaCinema!

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

24 septembrie 2020

Ora 20.00 – „Ținutul”  – The County – (regia Grímur Hákonarson) – AP 12 (Terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași)

 

25 septembrie 2020

Ora 20.00 – „Balanța” – Versiune restaurată 4K – (regia Lucian Pintilie) – AP (Terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași)

Ora 20.00 – „Colectiv” – (regia Alexander Nanau) – AP 12 (Centrul de evenimente AGORA)

 

26 septembrie 2020

Ora 20.00 – „Babyteeth” – Babyteeth: Prima iubire – (regia Shannon Murphy) – Premieră – N15 – Nerecomandat sub 15 ani (Terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași)

Ora 20.00 – „Durere și glorie” – Dolor y gloria (regia Pedro Almodóvar) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani (Centrul de evenimente AGORA)

 

27 septembrie 2020

Ora 20.00 – „Babyteeth” – Babyteeth: Prima iubire –  (regia Shannon Murphy) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani (Terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași)

Ora 20.00 – „Parazit” – Parasite – (regia Bong Joon Ho) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani (Centrul de evenimente AGORA)

 

 

Preț bilet: 12 lei

Detalii pe:

Facebook Cinema Iași

Site-ul www.cinemaiasi.ro

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;