Noile cuantumuri ale burselor de merit pentru olimpicii internaţionali şi ale premiilor acordate de MECTS elevilor şi profesorilor care au primit distincţii la competiţiile internaţionale

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop, a aprobat ordinul privind aprobarea noilor cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional acordată elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale desfăşurate în anii 2011 şi 2012, precum şi pe cele privind premiile acordate de către MECTS elevilor, profesorilor şi unităţilor şcolare care au primit disctincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale desfăşurate în anul 2011. Totodată, au fost aprobate şi cuatumurile privind premiile pentru cei care au obţinut distincţii la balcaniada de informatică pentru juniori, la olimpiada internaţională de limbă, literatură şi cultură maghiară şi la olimpiada internaţională de ştiinţe pentru juniori desfăşurate în anul 2010.

Astfel, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional acordată elevilor premiaţi la olimpiadele şcolare internaţionale desfăşurate în anul 2011, sunt următoarele : medalia de aur sau premiul I -700 lei ; medalia de argint sau premiul al II-lea -525 lei; medalia de bronz sau premiul al III-lea -350 lei. Lista elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele şcolare internaţionale în anul 2012, beneficiari ai prevederilor Legii nr. 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic internaţional a fost, de asemenea, aprobată şi regăseşte în anexa ordinului ministrului.

Valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la olimpiadele internaţionale, pe obiective de învăţământ, acordate de MECTS, în anul 2011 sunt următoarele: premiul special pentru medalia de aur şi punctaj maxim – 11.300 lei, premiul I – 8750 lei, premiul II – 7500 lei, premiul III – 5350 lei, menţiune – 3650 lei. Cuantumurile pentru olimpiadele şi concursurile desfăşurate în anul 2010 şi specificate mai sus sunt următoarele: premiul I – 4000 lei, premiul II – 3400 lei, premiul III – 2650 lei, menţiune – 2300 lei.

Pentru profesorii care au pregătit elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi premianţi. De asemenea, pentru şcoala pe care elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiant. Lista profesorilor şi a unităţilor de învăţământ care beneficiază de aceste premieri se regăsesc în anexele ordinului ministrului nr. 4371/06.06.2012.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;