Un nou focar de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie „Socola”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunăţat miercuri, 21 octombrie, apariţia unui noi focar de COVID-19, la INSTITUTUL DE PSIHIATRIE „SOCOLA” – Laboratorul de analize medicale, unde şapte salariaţi au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Personalul depistat pozitiv a fost evaluat medical şi izolat la domiciliu şi s-a efectuat dezinfecţia spaţiului. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numarului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a doua focare de COVID-19 din judeţul Iaşi, după cum urmează:

  • SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAŞI (producţie ambalaje) – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 18 salariaţi. În cazul focarului din data de 14.10.2020 au fost confirmaţi cu noul coronavirus 11 salariaţi. Măsuri: salariaţii pozitivi s-au adresat pentru evaluare şi au fost izolaţi la domiciliu. Salariaţii contacţi sunt în carantină la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia în secţii.
  • CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI – au fost confirmaţi încă 12 beneficiari şi doi salariaţi. În cazul acestui focar, din data de 05.10.2020, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 49 de persoane (27 beneficiari şi 22 salariaţi). Măsuri: persoanele pozitive au fost evaluate de un medic de familie şi s-a decis izolarea  în centru.   S-au luat măsurile de prevenire a infecţiei.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;