Focar de COVID-19 la o primărie din judeţul Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat joi, 29 octombrie, apariţia a două noi focare de COVID-19, la o unitate administrativ teritorială din judeţ şi la o unitate medicală din municipiu. În primul caz este vorba despre Primăria comunei Ciorteşti, unde în urma testelor epidemiologice, zece salariaţi au fost depistaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. „Persoanele confirmate au fost izolate la domiciliu şi contacţii direcţi au primit decizii de carantină. S-au luat măsuri de închidere a instituţiei şi a fost efectuată dezinfecţia în toate spaţiile imobilului. De asemenea, unul dintre pozitivi se află în spital”, informează DSP într-un comunicat. În cel de-al doilea caz este vorba despre Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi – Secţia Psihiatrie Cronici Bârnova, unde 14 persoane (12 pacienţi şi două cadre medicale) au fost diagnosticate cu COVID-19. Medicii depistaţi pozitivi au fost izolaţi la domiciliu, iar pacienţii pozitivi izolaţi în spital şi au fost evaluaţi de un medic infecţionist, ancheta fiind în derulare. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a două focare de COVID-19 din judeţul Iaşi, după cum urmează:

  • Institutul de Psihiatrie „Socola” – Secţia Îngrijiri Paliative Cronici – a fost confirmat cu noul coronavirus încă un pacient. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus zece persoane (trei cadre medicale şi şapte pacienţi). Pacientul confirmat este izolat în spital şi monitorizat. Anchetă este în desfăşurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.
  • Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihici Hârlău – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă trei salariaţi. Conform actualizărilor, în cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 77 de persoane (nouă beneficiari şi 68 de salariaţi). În data de 29.10.2020 au mai fost emise trei buletine pentru trei angajaţi pozitivi. Aceştia se vor izola la domiciliu unde vor fi monitorizaţi de medicii de familie.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;