Măsuri luate de autorităţi în privinţa funcţionării restaurantelor, cafenelelor şi cinematografelor din judeţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi s-a întrunit luni după amiază într-o nouă şedinţă, convocată de prefectul Marian Grigoraş, pentru a analiza situaţia epidemiologică din judeţ şi a aproba măsurile care trebuie luate în vederea prevenirii şi extinderii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei. Pe baza datelor statistice actualizate privind evidența populației, puse la dispoziție de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au adoptat o hotărâre care prevede, printre altele, programul de lucru al operatorilor economici care desfăşoară activităţi sde preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau a băuturilor alcoolice sau nealcoolice de tipul restaurantelor, barurilor şi cafenelor, cinematografelor şi instituţiilor de cultură şi spectacole, precum şi a operatorilor licenţiaţi în organizarea jocurilor de noroc, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor noi de coronavirus înregistrate în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori.

HOTĂRÂRE:

Art. 1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din comunele  Deleni (1,75), Lețcani (2,37), Stolniceni Prăjescu (2,03), Țibănești (1,69), Vânători (1,69),  unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00.

Art. 2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din comunele Deleni (1,75), Lețcani (2,37), Stolniceni Prăjescu (2,03), Țibănești (1,69), Vânători (1,69),  unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00.

Art. 3. Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte din comunele Deleni (1,75), Lețcani (2,37), Stolniceni Prăjescu (2,03), Țibănești (1,69), Vânători (1,69),  unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Art. 4. Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc din comunele Deleni (1,75), Lețcani (2,37), Stolniceni Prăjescu (2,03), Țibănești (1,69), Vânători (1,69), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit.

Art. 5.  Activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte activități şi evenimente culturale sunt interzise în comunele Deleni (1,75), Lețcani (2,37), Stolniceni Prăjescu (2,03), Țibănești (1,69), Vânători (1,69),  unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

Art. 6.  Măsurile stabilite la art. 1 – 5 din prezenta hotărâre se aplică pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 02.11.2020-15.11.2020, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Art. 7.  Respectarea aplicării măsurilor prevăzute în  prezenta hotărâre se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași, Direcţia Sanitar – Veterinară  şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi și Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iași.

Art. 8. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația informării operatorilor economici/instituțiilor care desfășoară activități menționate în prezenta hotărâre, despre măsurile adoptate.

Art. 9.  Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ”Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași, prin Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași va transmite prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, autorităților publice locale menționate în prezenta hotărâre și către mass-media.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;