Focar de COVID-19 la Secţia de cardiologie a Spitalului “Sf. Spiridon”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat joi, 5 noiembrie, apariţia a şase noi focare de COVID-19 în judeţ, patru dintre acestea la unităţi medicale. Astfel, potrivit reprezentanţilor DSP, la SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”SF. SPIRIDON” IAŞI – Secţia Cardiologie, şapte infirmiere au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, acestea având avut contact cu pacienţi pozitivi. Persoanele confirmate pozitive au fost izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Cel de-al doilea focar a fost semnalat la SPITALUL ORĂŞENESC HÂRLĂU – Secţia de Boli Infecţioase, unde, sde asemenea, în urma testărilor epidemiologice, patru infirmiere au fost confoirmate pozitiv cu noul coronavirus. Cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Cel de-al treilea focar s-a înregistrat la PREVENTORIUL TBC DELENI, unde cinci pacienţi au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Orăşenesc Hârlău. Şi la INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia 1 acuţi (I bărbaţi) a fost semnalat un focar de COVID-19, aici fiind vorba despre trei pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, aceştia fiind în acest moment izolaţi în spital, iar ancheta aflându-se în plină desfăşurare. Celelalte două focare se înregistrează la CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”C. A. ROSETTI” Iaşi, unde în urma testărilor, şapte persoane (trei salariaţi şi patru beneficiari) au fost depistate cu SARS-CoV-2. Pozitivii beneficiari au fost izolaţi în centru, iar salariaţii la domiciliu cu monitorizare prin medicul de familie. În fine, dar nu în ultimul rând, un focar de COVID-19 s-a înregistrat şi la PRIMĂRIA COMUNEI VICTORIA, unde şase salariaţi au fost depistaţi cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele pozitive au fost izolate la domiciliu, iar unitatea închisă şi dezinfectată. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a actualizat numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus în cadrul altor cinci focare de COVID-19 din judeţ, după cum urmează:

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE Tg. FRUMOS – a fost confirmat cu COVID-19 încă un salariat. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 16 persoane (opt beneficiari şi opt salariaţi).

Măsuri:  Persoana pozitiva a fost evaluată medical şi izolată la domiciliu.

  1. FUNDAŢIA IZVOR – TOMEŞTI – au fost confirmaţi cu COVID-19 încă patru beneficiari şi doi salariaţi (total 66 de cazuri).

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  51 de beneficiari şi nouă salariaţi.

Măsuri: Beneficiarii pozitivi au fost evaluaţi de un medic infecţionist şi rămân în centru.

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI ARMONIA – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 15 beneficiari şi cinci salariaţi (total 25 de cazuri).

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmati pozitiv un salariat şi patru  beneficiari.

Măsuri:  Cazurile confirmate au fost izolate. S-a efectuat igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii.

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă opt beneficiari şi un salariat (total 17 cazuri).

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu COVID-19 opt persoane (patru salariaţi şi patru beneficiari).

Măsuri: S-a efectuat izolarea cazurilor confirmate, carantinarea contacţilor, igienizarea spaţiilor unităţii.

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – – Secţia exterioară Şipote cronici I – a fost confirmat cu COVID-19 încă un cadru medical.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă nouă pacienţi şi un  salariat.

Măsuri: Ca urmare a testării unui cadru medical simptomatic, acesta s-a confirmat pozitiv. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;