Noi focare de coronavirus la Institutul de Psihiatrie „Socola” şi Spitalul „Sf. Spiridon”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat vineri, 6 noiembrie, apariţia a două noi focare de COVID-19, la Institutul de Psihiatrie „Socola” – Secţia 5 acuţi (VI bărbaţi) şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon” – Compartimentul ATA (aprovizionare – transport-administrativ). În primul caz, în urma testării epidemiologice, cinci persoane (trei pacienţi şi doi angajaţi) au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Cazurile pozitive au fost izolate în pavilion. Personalul pozitiv este izolat la domiciliu şi monitorizat de medicul de familie, iar ancheta rămâne deschisă. În ceea ce priveşte Spitalul „Sfântul Spiridon”, testele epidemiologice au scos la iveală existenţa noului coronavirus în cazul a cinci salariaţi. Potrivit reprezentanţilor DSP, cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a actualizat numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul altor patru focare de COVID-19 din judeţ, după cum urmează:

* Primăria comunei Victoria – au fost confirmaţi cu COVID-19 încă doi 2 salariaţi. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  6 salariaţi. Măsuri: Primăria a fost închisă.

* Centrul de Servicii sociale „Sf. Andrei” Iaşi – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă patru salariaţi. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmati pozitiv patru salariaţi. Măsuri: Persoanele respective au fost  au fost izolate la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină.

* Centrul rezidenţial pentru mame şi copii aflaţi în dificultate „Fundaţia Hecuba” – – a fost confirmat cu noul coronavirus încă  un salariat (educatoare). În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19  patru beneficiari. Măsuri: S-a efectuat izolarea cazului confirmat, carantinarea contacţilor si igienizarea spaţiilor unităţii.

* Centrul de Servicii sociale „Bucium” – au fost confirmaţi cu COVID-19 încă nouă  beneficiari şi un salariat. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19 cinci salariaţi şi 12 beneficiari. Măsuri: S-a efectuat izolarea cazurilor confirmate, carantinarea contacţilor şi dezinfecţia spaţiilor unităţii. A fost reinstruit personalul cu privire la regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;