5:13 pm - Thursday April 19, 0131

Focare noi de coronavirus la Maternitatea „Cuza Vodă” şi Institutul Regional de Oncologie

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat sâmbătă, 7 noiembrie, apariţia a trei noi focare de COVID-19 în judeţ, dintre care două în unităţi sanitare. Primul focar s-a înregistrat la SPITALUL CLINIC DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE ”CUZA VODĂ” IAȘI – Bloc operator, unde 11 salariaţi au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu, cu monitorizare, de către medicul de familie. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor blocului operator și reinstruirea personalului privind obligativitatea purtării echipamentului de protecție complet și permanent. Un al doilea focar de COVID-19 a fost depistat la INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE IAȘI / Secția Radioterapie, la nouă pacienți confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit reprezentanţilor DSP, cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu, cu monitorizare, de către medicul de familie, iar cinci pacienți au fost transferați în alte unități medicale. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor și reinstruirea personalului privind obligativitatea purtării echipamentului de protecție complet și permanent, ancheta fiind în desfăşurare. Cel de-al treilea focar a fost identificat la C.I.A.P.A.D. POPRICANI (Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi), unde cinci salariaţi sunt confirmaţi cu noul coronavirus. Cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu, iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare. De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a actualizat numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus în cadrul altor trei focare de COVID-19 din judeţ, după cum urmează:

  • CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”C. A. ROSETTI” Iași – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate pozitiv şapte persoane (trei salariaţi şi patru beneficiari).

 Măsuri: Salariatul este izolat la domiciliu si este monitorizat de medicul de familie.

  • CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”SF. ANDREI” IAŞI- au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă patru salariaţi. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmati pozitiv opt salariaţi.

Măsuri: Aceştia au fost au fost izolaţi la domiciliu, iar contacţii direcţi plasaţi în carantină.

  • CENTRUL REZIDENÍAL SF. NICOLAE PAȘCANI- a fost confirmat cu COVID-19 încă un salariat (administrator). În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19 trei salariaţi şi trei beneficiari.

Măsuri: Angajatul este izolat la domiciliuşi este monitorizat de medicul de familie.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;