Localităţile Mirosloveşti şi Ungheni au intrat în scenariul roşu

Întrunit în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat vineri, 20 noiembrie, o hotărâre privind activitatea restaurantelor, cafenelelor, pensiunilor şi a altor unităţi de cazare, a cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, precum şi a operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc în localităţile care au depăşit rata de incidenţă de 3 la mie, precum şi în localităţile în care acest indice este cuprins între 1,5 şi 3 la mie.

HOTĂRÂRE:

Art. 1. (1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent din comunele Miroslovești (3,07), Ungheni (3,24), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori, este interzisă.

(2) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent din comunele Ceplenița (1,65), Golăiești (1,51), Gropnița (2,13), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6,00-23,00.

Art. 2 (1) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare și a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent din comunele Miroslovești (3,07), Ungheni (3,24), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități de cazare.

(2) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare și a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent din comunele Ceplenița (1,65), Golăiești (1,51), Gropnița (2,13), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6,00-23,00.

Art. 3 Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile prevăzute la art. 1, alin 1 și art. 2, alin 1.

Art. 4 (1) Organizarea și desfășurarea în interior a activităților cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte din comunele Miroslovești (3,07), Ungheni (3,24), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori, este interzisă.

(2) Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte din comunele Ceplenița (1,65), Golăiești (1,51), Gropnița (2,13),unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Art. 5 (1) Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc din comunele Miroslovești (3,07), Ungheni (3,24), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori, este interzisă.

(2) Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc din comunele Ceplenița (1,65), Golăiești (1,51), Gropnița (2,13), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc prevăzute la alin. 2 se desfășoară în intervalul orar 5,00-21,00.

Art. 6 Activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte activități şi evenimente culturale sunt interzise în comunele comunele Miroslovești (3,07), Ungheni (3,24), Ceplenița (1,65), Golăiești (1,51), Gropnița (2,13), unde incidența cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori.

 

Art. 7 Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) atât în spații deschise cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc) și desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private pe întreaga perioadă a stării de alertă pe teritoriul României.

Art. 8 Circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri este interzisă.

 

Art. 9 Se menține măsura suspendării activității pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare. Este permisă doar activitatea pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

Art. 10 Măsurile stabilite la art. 1 – 6 din prezenta hotărâre se aplică pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 21.11.2020-04.12.2020, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Art. 11 Regimul contravențional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64-70 din Legea nr. 55/2020.

Art. 12 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația informării operatorilor economici/instituțiilor care desfășoară activitățile menționate în prezenta hotărâre, despre măsurile adoptate.

Art. 13 Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ”Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași, prin Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași va transmite prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, autorităților publice locale menționate în prezenta hotărâre.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;