Începând de joi, 31 decembrie, la Iaşi se redeschid restaurantele, cafenelele şi cinematografele. Petrecerile de Revelion rămân interzise

 

 

Începând de joi, 31 decembrie, ora 00.00, restaurantele, cafenelele, cinematografele şi instituţiile de cultură din municipiul Iaşi se vor redeschide pentru public, urmând să-şi desfăşoară activitatea în limita a 30% din capacitate, după ce în ultimele 14 zile, rata de infectare în municipiu a scăzut la sub două cazuri la mia de locuitori. Întrunit în şedinţă extraordonară, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CVSU) al municipiului Iaşi a aprobat următoarea

HOTĂRÂRE: 

  1. Se constată că la data de 28 decembrie 2020 incidența cumulată a infectărilor cu SARS CoV-2 în ultimele 14 zile la nivelul Municipiului Iași este de 2,06 cazuri la mia de locuitori (calculată în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.065 / 11.12.2020).

Având în vedere valoarea acestei rate de incidență în Municipiul Iași, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași o serie de măsuri începând cu ora 0.00 a zilei de 31 decembrie 2020:

(1) Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și / sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului / numărului de locuri, în intervalul orar 6.00 – 23.00, în conformitate cu prevederile legale referitoare la măsurile care pot fi luate în condițiile unei incidențe mai mari de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

(2) Se permite activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, în intervalul orar 6.00 – 23.00, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului / numărului de locuri, în conformitate cu prevederile legale referitoare la măsurile care pot fi luate în condițiile unei incidențe mai mari de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

(3) Se permite activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 10.00 – 21.00, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului / numărului de locuri, în conformitate cu prevederile legale referitoare la măsurile care pot fi luate în condițiile unei incidențe mai mari de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

(4) Se permit activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și / sau concerte, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului / numărului de locuri, în conformitate cu prevederile legale referitoare la măsurile care pot fi luate în condițiile unei incidențe mai mari de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori.

(5) Măsurile prevăzute la alineatele (1) și (2) se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.065 / 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, anexa 3, art. 6, pct. 3.

  1. Prevederile H.G. nr.1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 se aplică în mod corespunzător inclusiv în perioada Sărbătorilor de Iarnă, fără derogări sau suspendări ale aplicării restricțiilor.
  2. În conformitate cu prevederile H.G. nr. 1.065 / 2020, anexa 3, art. 1, pct. 2 se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și / sau deschise, publice și / sau private.
  3. Se aprobă repartizarea materialelor de informare privind campania de vaccinare împotriva infectării cu virusul SARS Co-V2, conform anexei.
  4. Activitatea din piețele agroalimentare continuă după programul afișat de către administrația piețelor, în toate spațiile de vânzare (interioare / exterioare), cu păstrarea tuturor măsurilor de protecție sanitară stabilite anterior (obligativitatea purtării măștii de protecție atât de către comercianți, cât și de către clienți, purtarea mănușilor de protecție de către comercianți, protejarea mărfii cu folie transparentă, respectarea circuitelor de deplasare pentru clienți, controlul temperaturii, asigurarea materialelor dezinfectante etc.).
  5. Începând cu data de 31 decembrie 2020, ora 0.00, orice alte dispoziții ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași care sunt contrare prezentei hotărâri își încetează aplicabilitatea.

Ședința de astăzi este a 25-a a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași cu această problematică după cele din 29 ianuarie, 24 februarie, 9, 11, 15, 17, 20, 23, 24, 25 martie, 2, 10, 16, 30 aprilie, 11 și 15 mai, 1, 17, 23 și 31 iulie, 12 și 27 august, 5 octombrie și 5 noiembrie 2020.

Pentru a putea intra în vigoare, hotărârea adoptată de CLSU va trebui să fie aprobată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;