5:13 pm - Monday April 19, 6534

Zeci de utilaje de deszăpezire, scoase la stradă pentru eliminarea efectelor primei ninsori din acest an

Municipalitatea ieşeană a acţionat cu un număr însemnat de utilaje şi oameni pentru eliminarea efectelor cauzate de prima zăpadă căzută în acest an la Iaşi. Astfel, potrivit unui comunicat al municipalităţii, în cursul zilei de luni, 11 ianuarie, în tura dintre orele 8.00 și 20.00, SC Citadin SA, companie care asigură și coordonarea Comandamentului de Iarnă al Municipiului Iași, a intervenit cu 13 autocamioane, 11 sărărițe cu lamă, trei buldoexcavatoare cu cupă, un încărcător frontal, șase tractoare cu lamă, 22 de muncitori și nouă șefi de trasee. Echipele SC Citadin SA au utilizat 123 de tone de clorură de sodiu pe toate traseele, precum și patru tone de clorură de calciu în zona centrală și pe străzile betonate din Bucium. La rândul lor, SC Salubris SA a intervenit pe trotuare și aleile pietonale cu nouă utilaje și 99 de muncitori, iar SC Servicii Publice SA a lucrat în parcuri, poduri, versanți și scări pietonale cu șase autocamioane și 30 de muncitori. În cursul nopții de luni, 11 ianuarie, spre marți, 12 ianuarie, în tura dintre orele 20.00 și 8.00, SC Citadin SA a continuat să intervină cu șapte autocamioane, 11 sărărițe, un buldoexcavator cu cupă, un încărcător frontal, șapte tractoare, 22 de muncitori și trei șefi de trasee, care au utilizat 62 de tone de clorură de sodiu și două tone de clorură de calciu. SC Servicii Publice a acționat cu un autocamion și patru muncitori și a împrăștiat opt tone de material antiderapant, iar SC Compania de Transport Publice SA a lucrat cu trei autoutilitare și două scări mecanice și a folosit 0,7 tone de clorură de calciu. Echipajele Poliției Locale au patrulat în permanență și au transmis societăților municipale situațiile care necesită intervenții punctuale. Pentru acțiunile de deszăpezire din această iarnă, SC Citadin SA, SC Servicii Publice SA, SC Salubris SA și SC Compania de Transport Public SA au la dispoziție, în total, 190 de utilaje și autovehicule, precum și circa 400 de angajați. Din numărul total de autovehicule și utilaje, 116 sunt ale societăților comerciale ale municipalității, iar restul sunt contractate de Citadin SA, urmând să fie utilizate în funcție de vreme.

Date de contact și telefoane utile:

  • Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al SC Citadin SA 0232.236.000.
  • Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al SC Salubris SA. Și SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392.
  • Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC CTP SA 0232.267.772 și 0800.110.427, pe pagina de internet a companiei http://sctpiasi.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/ctpiasi.
  • De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium, nr. 30, sau prin e-mail la adresa: politialocalais@yahoo.com.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;