Evenimentele săptămânii 18 – 24 ianuarie la Ateneul Național din Iași

Ateneul Național din Iași continuă seria surprizelor pregătite publicului fidel. Astfel, în săptămâna 18-24 ianuarie, ieșenii sunt așteptați la comedii romantice, spectacole pentru copii, proiecții de film, iar pe 24 ianuarie, la piesa de teatru „Povestea Unirii”.

Spectacolul istoric „Povestea Unirii”, semnat de regizorul Ovidiu Lazăr, este o reconstituire a momentelor premergătoare Unirii Principatelor Române. Distribuția cuprinde actori societari ai Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași, actori profesori ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, actori ai Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași și actori angajați sau colaboratori ai Ateneului Național din Iași.

„Costume de epocă, melodii celebre, video mapping și alte elemente scenice vor compune O EMOȚIE, un spectacol plin de energii pozitive care va rămâne în sufletele și în gândurile spectatorilor pentru multă vreme. Vă așteptăm să ne dați mâna și să devenim frați întru celebrarea vie și adevărată a sufletului românesc de astăzi și din totdeauna!” a declarat Ovidiu Lazăr.

„A devenit, deja, tradiție ca la Ateneul Național din Iași, în data de 24 ianuarie a fiecărui an, să se joace „Povestea Unirii”. Așadar, anul acesta, la 162 de ani de la Unirea Principatelor Române, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului veți putea vedea un spectacol de teatru unic în țară.” a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

Tot pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române, în data de 24 ianuarie, începând cu ora 19, va putea fi urmărit în regim de live streaming, pe canalul de YouTube al Ateneului, un concert interpretat de Corul Marii Uniri, dirijor Andrei Fermeșanu și Corul de Copii al Municipiului Iași, condus de Raluca Zaharia.

Evenimentele vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pentru spectacole pot fi achiziționate de pe www.ateneuiasi.ro, de la casa de bilete a Ateneului sau cu o oră înainte de începerea spectacolului. Prețul unui bilet este de 15 lei la spectacolele pentru copii și 20 de lei la cele pentru adulți.

Marți, 19 ianuarie 2021, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Eram și Era, regia Ovidiu Ivan

Joi, 21 ianuarie 2021, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Prima dată, regia Erica Moldovan

Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, ora 11:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Dumbrava basmelor muzicale, regia Ioan Iulian Sandu

Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Comedie cu olteni, regia Ovidiu Cuncea

Duminică, 24 ianuarie 2021, ora 11:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Harap-Alb, regia Erica Moldovan

Duminică, 24 ianuarie 2021, ora 19:00, Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Povestea Unirii, regia Ovidiu Lazăr

Duminică, 24 ianuarie 2021, ora 19:00, live streaming pe ateneuiasi.ro

Concert Corul Marii Uniri și Corul de Copii al Municipiului Iași

dirijori Andrei Fermeșanu și Raluca Zaharia

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;