Programul Cinematografului “Ateneu” în săptămâna 15 – 21 februarie

La Cinema Ateneu, în săptămâna 15-21 februarie 2021, va rula documentarul Constantin Brâncuși – coloana sau lecția despre infinit, care descifrează pas cu pas opera artistului român. Filmul surprinde procesul demontării și restaurării Coloanei fără sfârșit și rulează odată cu împlinirea a 145 de ani de la nașterea sculptorului.

Lista de filme continuă cu Traducătorii / Les traducteurs, un thriller franțuzesc plin de suspans și empatie, regizat de Régis Roinsard. Filmul are la bază câteva fapte reale din spatele romanului de succes semnat de Dan Brown, „Inferno”, care în 2013 și-a ținut traducătorii în locații secrete din Italia, timp de două luni, pentru a înlătura riscul scurgerii manuscriselor.

Povestea familiei Enache, care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată, a fost documentată timp de patru ani de către regizorul Radu Ciorniciuc. El a surprins în filmul Acasă, My home tranziția familiei de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană a capitalei.

Filmul scandinav Queen of Hearts / Dama de cupă o prezintă pe Anne, o avocată cu un succes exemplar, care pare să aibă o viață perfectă. Însă, la apariția fiului ei vitreg, Anne are o scăpare ce-i ştirbeşte imaginea exemplară.

În una dintre cele mai amuzante comedii din acest an, intitulată Un tataie de coșmar, Robert De Niro interpretează un bunic nevoit să împartă camera cu nepotul său adolescent, lucru ce duce la un conflict de proporţii.

La categoria filmelor pentru copii, rulează, pentru toată familia,  Lassie se întoarce acasă și animația Patrula cățelușilor, unde vom vedea care este cel mai rapid cățeluș-pilot de curse.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Proiecțiile sunt organizate cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

15 februarie 2021

Ora 18.00 | Traducătorii – Les traducteurs – (regia Regis Roinsard) – AP 12

Ora 20.00 | Acasă, My home – (regia Radu Ciorniciuc) – AP 12

 

17 februarie 2021

Ora 18.00 | Acasă, My home- (regia Radu Ciorniciuc) – AP 12

Ora 20.00 | Dama de cupă – Queen of hearts – (regia May el-Toukhy) –  IM 18 – Interzis minorilor sub 18 ani

 

19 februarie 2021

Ora 18.00 | Un tataie de coșmar – The War with Grandpa – (regia Tim Hill) – AG

Ora 20.00 | Constantin Brâncuși – coloana sau lecția despre infinit – (regia Laurențiu Damian) – AG

*Proiecție specială cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși

 

20 februarie 2021

Ora 14.00 | Lassie se întoarce acasă – Lassie come home – (regia Hanno Olderdissen) – 2D – DUBLAT – AG

 

21 februarie 2021

Ora 14.00 | Patrula cățelușilor – Paw Patrol: Ready, Race, Rescue! – (regia Charles E. Bastien) – 2D – DUBLAT – AG

 

 

Preț bilet normal: 12 lei

 

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;