Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 8 – 14 martie

De 8 martie, cinefilii vor putea vedea la Cinema Ateneu două filme selectate special pentru această zi: Adevărul / La vérité, o reuniune furtunoasă între o actriță și fiica ei, după ce vedeta și-a publicat memoriile scandaloase și Ma ma, un film despre cum găsim puterea de a merge mai departe şi a lupta pentru fericire, chiar şi în cele mai sumbre circumstanţe.

După proiecția de gală de la Iași, Berliner, în regia lui Marian Crișan, revine în program. Filmul îl urmărește pe Mocanu, un politician în plină campanie pentru un loc în Parlamentul European, care rămane blocat la Salonta, un mic orășel de provincie.

Nominalizat la Globurile de Aur și pe lista Premiilor Oscar de anul acesta, filmul Another round / Încă un rând este o comedie cu aburi de alcool, în care patru bărbați decid să probeze o teorie a unui psiholog norvegian, conform căreia, o stare de ebrietate modestă ne-ar deschide ochii către lumea din jurul nostru, diminuându-ne problemele și dezvoltându-ne creativitatea.

Portrait de la jeune fille en feu, primul film de epocă al regizoarei Céline Sciamma, recunoscut ca unul dintre cele mai bune filme ale deceniului, va rula, în premieră, la final de săptămână. Marianne este angajată să-i facă portretul de nuntă al lui Héloïse, în secret. Ea trebuie să-și observe modelul ziua pentru a o putea picta noaptea. Relația dintre cele două femei va deveni tot mai strânsă pe măsură ce împărtășesc ultimele momente de libertate ale lui Héloïse.

Copiii pot viziona două animații în care aventura își va spune cuvântul: Patrula cățelușilor și Animal crackers.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Proiecțiile sunt organizate cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

8 martie 2021

Ora 18.00 – „The Truth” – La vérité  – (regia Hirokazu Koreeda) – AP 12  – Proiecție specială

Ora 20.00 – „ma ma” – Ma ma  – (regia Julio Modem) – AG – Proiecție specială

 

10 martie 2021

Ora 18.00 – „Berliner”- (regia Marian Crișan) –  AP 12

Ora 20.00 – „Încă un rând” – Another round – (regia Thomas Vinterberg) – AVANPREMIERĂ – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

12 martie 2021

Ora 18.00 – „Încă un rând” – Another round – (regia Thomas Vinterberg) – AVANPREMIERĂ – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 20.00 – „Portretul unei tinere femei” – Portrait de la jeune fille en feu – (regia Céline Sciamma) – PREMIERĂ – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

13 martie 2021

Ora 14.00 – „Patrula cățelușilor” – Paw Patrol: Ready, Race, Rescue! – (regia Charles E. Bastien) – 2D – DUBLAT – AG

 

14 martie 2021

Ora 14.00 – „Animal crackers” – (regia Scott Christian Sava, Dean Lorey) – 2D – DUBLAT – AG

 

Preț bilet normal: 12 lei

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;