5:13 pm - Friday April 19, 4086

Iașul găzduiește cea mai mare sărbătoare a teatrului românesc, Gala Premiilor UNITER

Consiliul Județean Iași, UNITER, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași și TVR organizează la Iași cea de-a XXI-a ediție a Galei Premiilor UNITER. Acest eveniment se va desfăşura pentru a doua oară în afara Bucureştiului, după ce în 2007 a avut loc la Sibiu.

Cu această ocazie Consiliul Județean a organizat o conferință de presă la care au participat Cristian ADOMNIȚEI, Președintele Consiliului Județean, Ion CARAMITRU, Președintele UNITER și totodată Directorul Teatrului Național București, și George MIHĂIȚĂ, Directorul Teatrului de Comedie București. „Astăzi, 13 mai, Iaşul se va bucura de cea mai mare sărbătoare a teatrului românesc. Gala Premiilor UNITER reprezintă reperul principal în lumea teatrală, Oscarurile teatrului românesc. Vor fi prezente importante personalităţi ale teatrului românesc, oameni de cultură, oameni de afaceri și rectori. Îmi pun speranţa că această Gală este, simbolic, startul relansării activităţii culturale de nivel înalt în Iași, un lucru aşteptat cu o sete nemaiîntâlnită de către ieșeni. Este un eveniment de mare anvergură şi prestigiu care, cel puțin pentru acestă perioadă, pune oraşul nostru în centrul vieţii teatrale şi culturale româneşti”, a declarat Cristian ADOMNIȚEI.

Ion CARAMITRU a mărturisit că este una din persoanele care va susține Iașul în competiția pentru a deveni Capitală Culturală Europeană. „Faptul că ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER se desfăşoară la Iaşi este rodul unei colaborări extrem de deschise şi prieteneşti dintre UNITER şi dl. Preşedinte ADOMNIȚEI. Ideea s-a născut spontan şi este şi dorinţa mea de a propulsa Iaşul ca viitoare Capitală Culturală Europeană. Iaşul merită cu prisosinţă acest statut. Punând în balanţă care sunt motivaţiile unui asemenea demers, ceea ce oferă Iaşul culturii româneşti şi universale este extraordinar de important. Fără ajutorul Consiliului Judeţean nu am fi putut să reuşim organizarea acestei Gale aici, la Iaşi”, a afirmat Ion CARAMITRU.

Totodată, George MIHĂIŢĂ, Directorul Teatrului de Comedie București, a lăudat organizatorii evenimentului, menționând că a fost plăcut impresionat de activitatea Președintelui Consiliului Județean. „Am schimbat câteva vorba cu domnul ADOMNIŢEI în birou şi mi-am dat seama că Iașul are o mare şansă să aibă un asemenea om. Cunoscându-l, mi-am dat seama că o astfel de persoană, curajul său de a face o asemenea Gală, de înfrunta foarte mulţi oameni care sunt obişnuiţi să meagă cu viteza I, energia dânsului, dorinţa de a sprijini cultura, rar le-am întâlnit. Mulţi oameni vorbesc de complezenţă, dar îi vezi că au uitat după ce au discutat, după ce au închis uşa birourile lor. Este un risc pe care dl. ADOMNIȚEI și-l asumă. Faptul că a activat motoarele culturii aici, în Iaşi, care Iaşi, prin motoarele lui, obligă la cultură, este de admirat”, a afirmat George MIHĂIȚĂ. La eveniment a fost prezent și Nicu MIHOC, nominalizat la Categoria „Cel mai bun actor în rol principal” în cadrul Galei Premiilor UNITER 2013.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;