Interesele pentru dezvoltarea infrastructurii trebuie să fie mai presus de interese personale și politice

Asociația „Moldova Vrea Autostradă” își reafirmă misiunea de a acționa pentru identificarea de soluții fiabile și realiste pentru finanțarea lucrărilor de infrastructură rutieră mare în regiunea de Nord-Est a țării.

În acest sens, considerăm că anunțul făcut de Ministerul Transporturilor, legat de introducerea capetelor din sectorul montan a autostrăzii A8 în PNRR, reprezintă o victorie de etapă în procesul de dezvoltare a infrastructurii. Reamintim de altfel că această soluție a fost propunerea Asociației „Moldova Vrea Autostradă”, care a făcut, încă din luna noiembrie 2020, demersuri atât către Guvernului României, cât și către instituțiile europene, pentru a vedea acest proiect acceptat.

În acest sens, salutăm și efortul domnului Adrian Covăsnianu, fost vicepreședinte al asociației noastre, numit recent secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în a promova această soluție de finanțare către instituțiile responsabile.

În același timp, ne manifestăm însă îngrijorarea față de modul în care, unele asociații civice, care activează la limita între viața politică și societate civilă, aleg să promoveze subiectul infrastructurii din regiune. Persoane cu vădit interes electoral încearcă să minimizeze efortul pe care Asociația „Moldova Vrea Autostradă” l-a făcut în ultimii ani și își asumă rezultate nemeritate (precum promovarea capetelor din sectorul montan în PNRR), cu scopul de a aduna capital politic și de a deforma imaginea publică a asociației noastre.

Alegem să ne delimităm de mesajele mincinoase și să nu intrăm în polemici neconstructive, care, mai mult, pot face rău obiectivului major: construirea de autostrăzi în regiunea Moldovei.

Reamintim încă o dată că larga majoritate a membrilor asociației sunt cetățeni care nu fac parte din niciun partid politic iar Asociația “Moldova Vrea Autostradă” nu se implică în activități de promovare ale vreunui partid politic. Alegem zilnic să fim independenți și imparțiali. În schimb considerăm partidele politice ca parteneri de dialog, în vederea asigurării continuității proiectelor de infrastructură.

Membrii asociației sunt voluntari și activează fără niciun beneficiu material (salarii sau alte tipuri de venituri). Avem profesii diverse și considerăm activitatea noastră ca fiind un exercițiu civic necesar societății românești.

Asociația civică “MOLDOVA VREA AUTOSTRADĂ”

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;