Noi tranşe de produse alimentare şi de igienă de la Uniunea Europeană

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Municipiului Iași continuă distribuirea pachetelor alimentare și de igienă provenite ca ajutor din partea Uniunii Europene. Pe 26 ianuarie, asistenții sociali au distribuit 1.385 de pachete cu produse de igienă (tranșa a treia), aceeași cantitate de produse, de data aceasta alimentare, fiind împărțite pe 2 februarie 2021 (tranșa a doua). Acțiunea face parte din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, pachetele fiind distribuite:

  1. a) familiilor și persoanelor singure cărora le este stabilit, prin dispoziția scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416 / 2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. b) familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277 / 2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. c) persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul respectiv.

Distribuția este obligatorie pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat, respectiv alocație pentru susținerea familiei pe liste inițiale, iar către beneficiarii din ultima categorie distribuția se face funcție de stocul de pachete cu produse de igienă sau produse alimentare rămas după finalizarea distribuției către beneficiarii de pe listele inițiale.

Totalul beneficiarilor de pe listele inițiale este de 1.104 persoane (636 persoane beneficiare de venit minim garantat și 468 persoane beneficiare de alocația pentru susținerea familiei).

Până în prezent, pentru cea de a treia categorie au fost primite un număr de 1.696 solicitări.

Pentru a onora cele 1.696 de solicitări, Direcția de Asistență Socială, împreună cu Instituția Prefectului, a inițiat demersuri pentru identificarea de stocuri disponibile la nivel județean și național.

În primă fază, au fost identificate stocuri existente la:

– Primăria Comunei Miroslava – pachete pentru 36  persoane;

– Primăria Comunei Grozești – pachete pentru 150 persoane;

Produsele respective au fost aduse și distribuite până la data de 20 aprilie către un număr de 452 de persoane.

În a doua fază, au fost identificate stocuri la:

– Primăria Comunei Scânteia – pachete pentru 100 persoane;

– Primăria Comunei Belcești – pachete pentru 257 persoane;

– Instituția Prefectului a Județului Ialomița – pachete pentru 700 persoane.

După livrarea celorlalte pachete, DAS va proceda la distribuirea acestora către solicitanți.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;