Primarul Mihai Chirica, participant la Conferinţa “Oraşul durabil – rezilienţă şi tranziţie verde”

În perioada 17 – 18 mai, Ambasada Republicii Franceze în România și Camera de Comerț și Industrie Franceză din România (CCIFER) au organizat o conferință pe tema orașelor durabile. Evenimentul, desfășurat în mare parte în mediul virtual, a fost destinat dezvoltării de schimburi de expertiză și bune practici între România și Franța.

Conferința „Orașul durabil – reziliență și tranziție verde” a expus perspectivele deschise de „Facilitatea pentru Redresare și Reziliență”, experți naționali și internaționali din sectorul public și privat prezentând evoluțiile actuale și inovațiile din domeniul dezvoltării urbane durabile, mobilității, tranziției energetice și reconversiei industriale. Evenimentul s-a încheiat marți, 18 mai, seara, cu o recepție organizată la Ambasada Republicii Franceze la care a fost invitat și a participat și primarul Mihai Chirica.

„La ediția din anul 2019 Municipiul Iași a câștigat Marele premiu al concursului «Orașe durabile», cu un proiect privind sustenabilitatea transportului public. Totodată, de anul trecut Iașul este primul oraș din România declarat Ambasador al Camerei de Comerț și Industrie Franceză din România, ca o recunoaștere a excelentei colaborări și deschiderii către mediul de afaceri franco-român. Mulțumesc Ambasadei Republicii Franceze pentru invitație și pentru excelenta cooperare”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Cu aceeași ocazie Ambasada Republicii Franceze a lansat o cerere de proiecte adresată colectivităților locale din România pentru a promova inițiative care se înscriu într-o dinamică de dezvoltare durabilă și de tranziție ecologică. Sunt vizate patru domenii: gestionarea deșeurilor, eficacitate energetică și economie circulară; mobilitate urbană; apă și canalizare; reconversie urbană și reabilitarea patrimoniului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;