5:14 pm - Thursday April 29, 0984

Specialiştii Universității “Ion Ionescu de la Brad”, în juriul concursului internaţional VINARIUM 2021

Reputați specialiști în oenologie de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (fosta USAMV) vor juriza peste 1.200 de probe de vin, alături de 48 de jurați din 13 țări, în cadrul unui concurs internațional, organizat online. Începând de joi, 27 mai, timp de trei zile, jurați internaționali din diferite țări, vor participa online la VINARIUM 2021 – cel mai important Concurs Internațional de Vinuri din Europa de Est. De la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, participă prof. univ. dr. Valeriu V. COTEA, în calitate de președinte de comisie și șef lucr. dr. Cintia COLIBABA, ca membru în comisie.

Aflat la cea de a XVIII-a ediție, concursul este organizat în conformitate cu normele concursurilor internaționale de vinuri elaborate de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), iar aprecierea probelor va fi făcută de un juriu internațional ai cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor. Pentru comunicare live se va folosi platforma ZOOM, iar evaluarea propriu-zisă se va face folosind aplicația de Jurizare online, pusă la dispoziție de organizatori.

”În cadrul competiției, se vor degusta și evalua 1.236 de probe. Vor participa 48 de jurați din 13 țări precum SUA, Olanda, Croația, Chile, Italia și Cipru. La Iași, la Facultatea de Horticultură a USV vor ajunge aproximativ 300 de probe, etichetate și secretizate conform regulamentului concursului. În cadrul unui astfel de concurs, toți membrii juriului păstrează o atitudine neutră față de probele degustate, astfel încât, chiar și online, să nu ne influențăm reciproc. Fiecare comisie va degusta un număr de aproximativ 50 probe/zi. Rezultatele concursului vor fi făcute publice pe data de 4 iunie”, a declarat șef lucr. dr. Cintia COLIBABA, jurat în cadrul concursului și cadru didactic la Facultatea de Horticultură a USV Iași.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;