5:14 pm - Friday April 30, 4562

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în acest an şi la Iaşi

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie), Primăria Municipiului Iași, Salubris SA și Agenția pentru Protecția Mediului vor organiza mai multe evenimente. Intitulată „Redefinește. Reconstruiește. Restaurează. Acum e momentul!”, seria de acțiuni se va desfășura în special în instituțiile de învățământ preșcolar și primar.

Programul manifestărilor:

  • Luni, 31 mai, orele 9.00 – 12.00 – „Conștientizare populație privind colectarea separată”: informarea cetățenilor asupra importanței colectării separate a deșeurilor și premierea instant a acestora cu materiale promoționale (baloane, stegulețe, pliante informative). Acțiunea se va desfășura în Piața Voievozilor, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii și Tătărași.

  • Marți, 1 iunie, orele 8.00 – 20.00 – Porți deschise la Centrul Municipal de Colectare Iași: acțiune cu premii instant oferite tuturor vizitatorilor și deponenților.

  • Miercuri, 2 iunie, începând cu ora 12.30 – Concurs cu elevii din Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” și premierea unui grup de elevi pentru confecționare de obiecte din materiale reciclabile.

  • Joi, 3 iunie, începând cu ora 11.00 – Eveniment în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului: atelier online de informare asupra colectării separate a deșeurilor, acțiune care se va sfârși cu premierea a zece participanți.

  • Vineri, 4 iunie, începând cu ora 10.00 – Eveniment în parteneriat cu Grădinița „Cuvioasa Parascheva” (250 de copii și 10 cadre didactice): prezentări și jocuri.

  • Sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 12.00 – Acțiune de extragere a câștigătorilor tombolei desfășurate în colaborare cu Asociația ROREC (ECOarena) în perioada 10 mai – 5 iunie (colectarea separată a deșeurilor din echipamente electrice și electronice).

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;