5:13 pm - Wednesday April 19, 8902

Acţiune de donare de sânge pentru victimele accidentelor rutiere, organizată de Asociaţia “Moldova Vrea Autostradă”

Marţi, 8 iunie, începând cu ora 8.00, Asociația Moldova Vrea Autostradă (MVA), în parteneriat cu Asociația pentru Protecție Rutieră WorldStreet organizează o campanie de donare de sânge pentru victimele accidentelor rutiere.

Acțiunea vine în contextul în care numărul accidentelor rutiere provocate de lipsa infrastructurii este tot mai mare, iar nevoia de sânge pentru victimele unor astfel de accidente este ridicat.

Alături de membrii MVA, care vor fi prezenți la Centrul de Transfuzii Iași, sunt așteptați toți cei care doresc să își manifeste solidaritatea cu persoanele care au avut de suferit din cauza lipsei autostrăzilor în regiunea de nord-est a țării.
Campania de donare de sânge va începe la ora 08.00, iar organizatorii au pregătit pentru donatori o serie de surprize, ca recunoaștere și mulțumire pentru efortul depus.

„Prin această acțiune încercăm să ne manifestăm solidaritatea cu cei ce au avut de suferit din cauza infrastructurii rutiere din Moldova. Rapoartele Poliției Române menționează an de an pe primul loc la cauzele accidentelor rutiere, neadaptarea vitezei la condițiile de drum. De fapt nu se pune punctul pe ”i” recunoscându-se ce rol important joacă lipsa infrastructurii rutiere de mare viteză în România în apariția accidentelor rutiere”, declară Flaviu Manea, președintele Asociației „Moldova Vrea Autostradă”.

Realitatea dură de pe șoselele României

Neadaptarea vitezei la condițiile de drum, șosele înguste, aglomerate, cu căruțe, lipsa șoselelor de centură a aglomerărilor urbane, semnalizarea și iluminarea deficitare: toate contribuie la numărul mare de accidente. Acestora li se adaugă o altă realitate a României: lipsa autostrăzilor. Statisticile frunizate de Asociația Worldstreet menționează că în perioada 2015 – 2020, în șase județe din regiunea de Nord-Est a țării: Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Galați au avut loc 2.8131 accidente rutiere, din care 8.135 cu răniți grav și 1.903 cu morți.

În 5 ani, din 2015 și până în 2020, doar în județul Iași au avut loc aproape 7.000 de accidente rutiere, cu 350 de morți. Considerăm că realizarea autostrăzilor în Moldova va avea impact pozitiv prin reducerea numărului de accidente rutiere. Cât Moldova nu va avea autostrăzi, fiecare victimă a unui accident are măcar un autor moral: statul român!

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;