5:13 pm - Monday April 19, 1419

Peste 200.000 de ieșeni vor beneficia de cel mai mare proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare

Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM), a fost prezentat, astăzi, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Județean Iași, în colaborare cu ApaVital.

Au fost prezenți președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, directorul general ApaVital, Mihail Doruș, prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, președintele ACOR Iași, Benoni Moruzi, primarii din comunitățile care vor beneficia de investițiile în domeniul apei si apei uzate, precum și liderii de grup ai partidelor din Consiliul Județean. La eveniment a avut o intervenție online și reprezentantul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Oana Arat.

Cu  investiții în valoare de peste 509 milioane de euro, Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași are ca obiectiv creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației din 113 localități, arondate la 41 de unități administrativ teritoriale din județul Iași. Peste 200 de mii de ieșeni vor beneficia de lucrările de infrastructură pentru alimentarea cu apă potabilă, colectare și epurare a apelor uzate.

„Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din istoria recentă a Iașului și ne oferă posibilitatea de a transforma județul nostru într-un spațiu demn de cel european. Consiliul Județean s-a implicat pentru susținerea acestei investiții, astfel încât să oferim ieșenilor accesul la cea mai importantă resursă pentru viață: apa, alături de celelalte utilități necesare. Prioritatea noastră este creșterea calității vieții și, alături de ApaVital și primarii unităților administrativ teritoriale beneficiare, vom reuși ca prin implementarea Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași să oferim comunităților ieșene condiții de trai la standarde europene”, a declarast Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

„De succesul acestui proiect pe care l-am prezentat astăzi vor beneficia ieșenii, iar lucrările de investiții din cadrul proiectului vor crea, printre altele, 536 km de rețea nouă de canalizare și 312 km rețea nouă de distribuție a apei potabile. Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) ajută România și în special județul Iași la extinderea sistemului de apă și canalizare, o prioritate pentru noi ce vine sprijinul locuitorilor județului Iași”,  a precizat, la rândul său, Mihail Doruş, directorul General al ApaVital.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;