Doar 66% dintre absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an

La examenul de Bacalaureat din acest an s-au înscris doar 66% dintre absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a, a anunţat, sâmbătă, la Iaşi, ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu.

“Din păcate, aceasta este realitatea. Doar 66% dintre cei care ar fi putut să se înscrie la examenul naţional de Bacalaureat au făcut acest lucru, aceştia alăturându-se astfel celor 114.180 de absolvenţi din promoţiile anterioare”, a declarat reprezentantul Guvernului.

”E vorba de două treimi, 66% înscrişi la examenul de Bacalaureat din promoţia curentă – vorbesc de 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 de elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anteriori procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a mai precizat ministrul.

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale, probele scrise ale examenului de Bacalaureat dina cest an încep pe data de 28 iunie cu proba la Limba şi literatura română – proba E.a), urmată pe 29 iunie de proba obligatorie a profilului – proba E.c).

Pe 30 iunie este programată proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d), iar pe 1 iulie cea de Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Primele rezultate vor fi afişate pe 5 iulie – până la ora 12,00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12,00 – 18,00.

Rezultatele finale ale examenului naţional de Bacalaureat vor fi afişate pe 9 iulie.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;