Studenţii ieşeni, în semifinalele etapei naţionale a programului de mentorat Innovation Labs 2021

O echipă de studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut o bursă de 3.000 de dolari în cadrul programului de mentorat Innovation Labs 2021. Echipa SchoolModeOn s-a calificat astfel în semifinalele etapei naționale, în urma evenimentului Demo Day Iași care a avut loc pe data de 10 iunie.

„Activitatea din cadrul programului de mentorat Innovation Labs 2021 Iasi din perioada martie – iunie 2021 și dedicarea de care au dat dovadă le-a adus și bursa de 3000 de dolari, menită să îi ajute în propulsarea ideii lor de afaceri. Tinerii antreprenori au dezvoltat o platformă educațională modernă care dă startul unei pregătiri individuale complete pentru examenele de admitere și bacalaureat”, au precizat reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare.

Echipa a fost alcătuită din Beatris Zaharia, anul al IV-lea, Alex-Nicolae Mihalcia, anul al II-lea, Laurențiu-Ștefan Versanu, anul al II-lea, Alexandru-Victor Stoica, absolvent al promoției 2014 – 2018, și Andrei Ababei, anul al IV-lea. Aceștia au fost înscriși în programul de mentorat de asistentul universitar Ștefan-Daniel Achirei, ambasador al Innovation Labs.

Conform prezentării oficiale, Innovation Labs este un program de pre-accelerare pentru tinerii fondatori ai startup-urilor din tehnologie. Programul vizează studenți și absolvenți de la universitățile tehnice și din domeniile comunicării și afacerilor pentru un mentorat de 3 luni cu workshop-uri tematice: munca în echipă, dezvoltarea intensivă a prototipului și explorarea ecosistemului de start-up-uri de la nivelul României.

Studenții TUIASI au declarat că și-au dorit să se înscrie într-un astfel de program de mentorat pentru a se putea bucura de sesiuni de mentorat susținute de antreprenori cu experiență și pentru a-și putea materializa ideea gândită și să construiască un prim prototip. Totodată, aceștia și-au dorit ca cineva să le valideze ideea și să le explice potențialul pe care îl are, dar au văzut și oportunitatea de a cunoaște persoane din domenii conexe de activitate și să își creeze cunoștințe în comunitatea antreprenorială din regiunea Iași sau chiar Moldova.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;