Incendiu la Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sfânta Maria”

Un incendiu a izbucnit în această după amiază la Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, flăcările fiind localizate la etajul trei al clădirii (secţia ATI).

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de Pompieri, care au reuşit, într-un timp record, să stingă focul.

Din primele informaţii, în zona în care s-a produs incendiul nu se afla niciun bolnav, însă din motive de siguranţă, toţi pacienţii care erau internaţi în saloane au fost evacuaţi.

Din câte se pare, cauza incendiului o reprezintă o defecţiune apărută la instalaţia electrică.

“La locul evenimentului au fost trimise cinci autospeciale dotate cu apă și spumă, 2 ASII, două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, o descarcerare, trei echipaje de prim ajutor, o autospecială de transport apă, o autospecială de Terapie Intensivă Mobilă, o mașină medic șef, o autospecială de comandă şi primă intervenţie cu 28 de subofiţeri de la Detașamentul 1 şi Detașamentul 2 ISUJ. Din primele informaţii au fost evacuate de la etajul 2 cinci copii, trei părinţi şi șase membri ai personalului medical, şi de la nivelul etajul al treilea șapte copii, dintre care un intubat cu o malformație digestivă şi patru părinţi, cinci cadre medicale, toți evacuați de pe etajele 1 și 4. Toţi sunt în stare stabilă”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu, medicul şef UPU-SMURD Iaşi.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;