Prezenţă foarte bună a elevilor ieşeni la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat

La prima probă scrisă a Bacalaureatului, respectiv cea de limba şi literatura română, desfăşurată astăzi, în judeţul Iaşi s-au prezent la examen  4.878 de candidați din totalul celor 4.967 de candidați înscriși pentru această probă, ceea ce reprezintă un procent de 98,2%.

Din totalul celor care s-au prezentat la examen, 4.709 de candidați sunt din promoția curentă, iar 169 din promoțiile anterioare. Nu s-au prezentat la examen 89 de candidați (71 din promoția curentă și 18 din promoțiile anilor anteriori), informează, într-un comunicat, Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Nu au existat tentative de fraudă și nu a fost eliminat niciun candidat.

La nivelul județului Iași, au fost organizate 31 de centre de examen.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;