5:13 pm - Thursday April 20, 5262

Terenurile de sport din curtea şcolilor vor putea fi folosite gratuit de ieşeni

Bazele sportive din incinta şcolilor din municipiu vor putea fi folosite gratuit de către tineri pe întreaga durată a anului şcolar, a vacanţelor şcolare, precum şi în week-end-uri, au decis vineri, cu unanimitate de voturi, consilierii locali.

Întruniţi în şedinţă ordinară, aceştia au aprobat un proiect de hotărâre care reglementează accesul şi folosirea gratuită a bazelor sportive aflate în incinta unităţilor şcolare preuniversitare ale Municipiului Iaşi pe întreaga durată a anului şcolar, a vacanţelor şcolare, precum şi în week-end-uri.

Potrivit proiectului de hotărâre, Primăria Municipiului Iaşi împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean va întocmi un regulament privind accesul elevilor/studenţilor pe terenurile de sport ale şcolilor, precum şi desfăşurarea de activităţi sportive pe întreaga durată a anului şcolar, a vacanţelor şcolare, precum şi în week end-uri.

Activităţile sportive se vor desfăşura cu respectarea tuturor recomandărilor autorităţilor, precum şi cu respectarea cadrului legal impus de prevederile în vigoare.

Accesul în incinta bazei sportive a elevilor şi studenţilor se va face cu respectarea principiului nediscriminării şi înlăturarea oricărei forme de încălcare a demnităţii.

În vederea bunei desfăşurări a acestei iniţiaitve, Primăria Municipiului Iaşi va încheia un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Serviciul Voluntar de Ambulanţă, unităţile şcolare implicate în proiect, Poliţia Locală şi Asociaţia As Natura.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;