437 de locuri în tabere, în această vară, pentru studenții ieşeni

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), prin Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Iași, organizează în perioada 11 – 31 august “Programul Național de Tabere Studențești” 2021.

Casele de Cultură ale Studenților sunt cele responsabile cu achiziționarea anuală a serviciile de masă și cazare în funcție de locurile disponibile puse la dispoziție de către ministerul de resort, ca urmare a consultării cu organizațiile studențești, legal constituite, din Centrele Universitare. Astfel, în perioada 6-11 iulie, studenții interesați să meargă în tabere se pot înscrie la secretariatul facultății unde studiază.

„Miercuri, 7 iunie, ora 18:00, în sala Gaudeamus vom organiza consultări cu studenții privind Programul Național de Tabere 2021. Aceștia vor putea vota unde doresc să se desfășoare taberele, având posibilitatea de a opta pentru  mare, munte sau Delta Dunării. În urma acestor consultări vom alege locațiile pentru tabere și vor fi contactați agenții economici din locurile preferate de studenți”,  a declarat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților Iași.

Studenții beneficiază de locuri gratuite în tabere, în funcție de rezultatele obținute la învățătură și de activitatea depusă pentru organizarea diverselor acțiuni culturale sau de voluntariat, fiind exceptate cazurile sociale.

Beneficiarii de locuri gratuite în taberele studențești, în limita fondurilor bugetare aprobate și a numărului de locuri aferente pe universități, sunt studenții care sunt înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, la licență sau masterat, sunt integraliști și au până în 35 de ani.

Anul acesta au fost repartizate pentru Iași 437 locuri, bugetate cu 332120 de lei, după cum urmează:

  • Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași: 97 locuri;
  • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași: 27 locuri;
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza„ din Iași: 160 locuri;
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași: 67 locuri;
  • Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași: 11 locuri;
  • Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava: 62 locuri;
  • Casa de Cultură a Studenților Iași – Cluburi artistice: 13 locuri.

Cazarea studenților se face în unitățile clasificate conform legislației și standardelor naționale, în limita a maximum 100 lei/ zi/student, iar mesele vor fi asigurate pe baza unor bonuri valorice, în cuantum de 52 lei/zi/student.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;