5:13 pm - Wednesday April 19, 1454

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestațiile depuse la licitația privind modernizarea Aeroportului

Astăzi, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a comunicat decizia sa în cazul celor două contestații formulate la procedura de achiziție publică de lucrări având ca obiect proiectul de dezvoltare și modernizare a Aeroportului Internațional Iași – Modulul I (proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea suprafețelor de mișcare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri în R.A. Aeroportul Iași). Prin Decizia Nr. 1810/C1/1484,1492 din 24.05.2013, CNSC a respins ca nefondate contestațiile și a dispus continurea procedurii de atribuire, acest lucru însemnând practic semnarea contractului. „Aceste contestații erau ultimul lucru care mai putea bloca începerea lucrărilor la cel mai important obiectiv pe care îl are Iașul, Aeroportul Internațional. Încă de la venirea la conducerea Consiliului Județean am promis ieșenilor că în acest mandat voi face o pistă nouă la Aeroport și mă voi ține de cuvânt. Ceea ce nu s-a realizat în peste două decenii, se va realiza în următoarele 25 de luni. Prin construcția acestei noi piste Iașul se va deschide către business, către Europa, către bunăstare”, a declarat Cristian Adomniței, președintele Consiliului Județean Iași.

Totodată, Marius Bodea, directorul general al Aeroportului Iași, autoritatea contractantă, a declarat că cele două contestații au întârziat proiectul și, de aceea, decizia CNSC nu poate fi decât un motiv de bucurie. „S-a dovedit că am avut dreptate să fim revoltați față de piedicile premeditate – fără argumente legale și temeinice – în calea demarării Proiectului nostru. Decizia CNSC întărește atitudinea noastră corectă și da liber construcției pistei noi a Aeroportului Iași. Opiniei publice i s-au prezentat în această perioadă de așteptare tot felul de calcule, de păreri neavizate, exprimate cu rea-voință – promovate chiar de o parte a presei. De aceea nu poate decât să ne bucure decizia CNSC. În cel mai scurt timp se va semna și contractul de execuție lucrări, lucrări întârziate foarte mult de interese fățiș contrare ieșenilor. Vom încerca să recuperăm timpul astfel pierdut în hățisul procedural tocmai pentru ca ieșenii să se poată bucura de deschiderea care o va aduce construcția pistei noi”, a declarat Bodea.

Inițial, Asocierea Max Boegl România, SC Vega ’93 SRL şi SC UTI Grup SA a fost declarată câștigătoare, aceasta fiind și ofertantul cu cel mai mare punctaj obținut. Oferta asocierii amintite a obținut 95 de puncte din maximul de 100 posibile. Valoarea ofertei financiare depuse a fost de 139.128.551,47 de lei, fără TVA.

Contractul prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor în vederea realizării suprafeţelor de mişcare aeroportuare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 de metri. Concret, lucrările vor include realizarea pistei de decolare – aterizare, căii de rulare, extinderii platformei şi a drumului perimetral, instalaţiei de balizaj, canalizării pentru ape pluviale, precum şi a serviciilor de proiectare pentru toate cele menţionate anterior.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;