Investiţii importante în modernizarea campusului studenţesc “Tudor Vladimirescu”

Începând din toamnă, dacă starea de alertă nu va mai fi în vigoare, anul academic la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” (TUIASI) se va desfăşura cu prezența integrală a studenților la ore şi în campusul universitar “Tudor Vladimirescu”.

Anunţul a fost făcut, marţi, într-o conferinţă de presă, de prof.univ. dr. Dan Caşcavala, rectorul TUIASI.

Prezentă la întâlnirea cu jurnaliştii, conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi, prorectorul responsabil de relația cu studenții din cadrul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi”, a prezentat măsurile pe care instituţia de învăţământ urmează să le ia pentru pregătirea în cele mai bune condiţii a noului an academic, anunţând investiţii în valoare de aproape 4 milioane de lei în Campusul „Tudor Vladimirescu”.

„Campusul nostru este unul dintre cele mai mari din țară, se întinde pe 14 hectare, avem 21 de cămine cu o capacitatea de peste 8.000 de locuri, iar în fiecare an încercăm să modernizăm atât spațiile de cazare, căminele, cât și să reamenajăm spațiile verzi pentru studenți”, a explicat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi.

Prorectorul a scos în evidență și proiectul universității de a reabilita patru spații pentru a crea săli de lectură moderne în Campusul „Tudor Vladimirescu”, în urma unui concurs de soluții adresat chiar studenților TUIASI, care are premii de 5.000 de lei.

„Ne bazăm pe sprijinul și ideile studenților. Vrem să amenajăm în căminele în care nu existau până acum săli de lectură modernizate, este vorba de săli de co-working cu sisteme de videoconferință, realizate cu sprijinul studenților noștri. Am organizat în acest sens un concurs de soluții cu premii de 5.000 de lei, iar studenții au fost bucuroși și participă cu toată seriozitatea”, a mai precizat conf. univ. dr. ing. Lidia Gaiginschi.

La nivelul obiectivelor de investiții, prorectorul a enumerat reabilitarea băilor și a grupurilor sanitare dintr-un cămin, efectuarea unor lucrări de reparații la subsolurile din șase cămine, cât și schimbarea integrală a ușilor la două dintre căminele mari. Toate acestea vor fi realizate până la 1 octombrie și vor reprezenta o investiție de circa 2 milioane de lei.

Diferența de 2 milioane de lei din investițiile de 4 milioane, universitatea le va realiza până la 31 decembrie, aici fiind inclusă și renovarea celor patru săli de lectură, dar și înființarea a patru spălătorii profesioniste menite exclusiv pentru studenți (care va duce numărul celor existente în campus la 15), dar și amenajarea unei platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere și modernizarea și reparația sistemului de climatizare de la cantină.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;