Elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi de municipalitate

Elevii ieşeni care au obţinut în acest an nota maximă la Evaluarea Naţională și Bacalaureat au fost premiaţi astăzi în cadrul unei festivităţi organizate de Primăria Municipiului Iași, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi, în prezenţa primarului Mihai Chirica, preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Alexe, inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Luciana Antoci, cadrelor didactice şi părinţilor elevilor.

Din cei șapte elevi cu media maximă la examenul naţional de Evaluare Națională, trei provin de la Colegiul Național, trei de la Colegiul „Costache Negruzzi” și unul de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos.

În ceea ce-i priveşte pe cei zece elevi care au obţinut media 10 la Bacalaureat, trei dintre aceştia au finalizat studiile la Colegiul Național, doi la Colegiul „Costache Negruzzi”, doi la Colegiul „Emil Racoviță” și câte unul la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul de Informatică „Grigore Moisil” și Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani.

Spre deosebire de anii precedenți, absolvenții cu media 10 au primit premii în bani, alături de cărți, diplome și coronițe. De asemenea, au fost recompensați și profesorii disciplinelor de examen, diriginții și directorii unităților școlare, care au primit tablete și diplome.

Premiile au fost acordate de primarul Mihai Chirica și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Luciana Antoci.

„De-a lungul anilor, premierea celor mai buni elevi ai Iașului a devenit nu doar o frumoasă tradiție, ci mai ales o datorie de onoare a comunității ieșene. Spun onoare fiindcă o comunitate care nu-și respectă elitele nu are viitor! Spun datorie deoarece doar împreună, prin muncă, putem să construim un viitor mai bun! Să îi felicităm așadar pe elevii de excepție pentru care studiul și perfecționarea reprezintă cele mai nobile căi de urmat în viață; să le mulțumim profesorilor ce-și îndeplinesc cu devotament generoasa misiune de a forma noi generații de oameni de valoare; și să ne exprimăm recunoștința față de părinții ce le-au insuflat copiilor dragostea pentru aventura cunoașterii”, a spus primarul Mihai Chirica în cadrul evenimentului.

Edilul-șef a transmis și câte un mesaj distinct către fiecare dintre cele trei părți implicate în această nouă performanță a sistemului ieșean de educație.

„Dragi elevi,

Voi reprezentați elita României de mâine, care vă cheamă să-i fiți viitorii politicieni, viitorii diplomați, viitorii savanți, viitorii artiști, viitorii laureați ai premiului Nobel!

Dar mai ales ne dorim să fiți fermenții schimbării! Începând de azi, dați dovadă de curajul de a transforma tot ce nu vă place în jur! Inteligența și competențele voastre vor fi întotdeauna mai puternice decât orice obstacol. Comportați-vă așa cum v-ați dori să se comporte conducătorii de azi ai României! Fiți înțelepți, cinstiți și patrioți! O societate sănătoasă, dinamică, încrezătoare în forțele ei se clădește pe o generație tânără, bine pregătită profesional.

Dorința mea (și mă adresez mai ales absolvenților de liceu) este să studiați în continuare în România, la Iași, pentru ca, peste câțiva ani, să ajutați comunitatea din care faceți parte. Dar dacă veți alege să plecați din țară, fiți ambasadorii Iașului oriunde vă vor purta pașii. Gândiți-vă cu responsabilitate la cariera și la viitorul vostru, dar nu uitați locul de unde ați pornit în viață. Nu-i uitați pe cei care v-au format. Țineți minte că Iașul se bazează de voi.  Succes în toate proiectele voastre!

Dragi profesori,

În fiecare an, Iașul se mândrește cu elevii săi de nota 10! An de an, Iașul își reconfirmă statutul de oraș al școlilor excepționale și al dascălilor extraordinari! Continuați să șlefuiți cu aceeași pasiune aceste nestemate de o valoare inestimabilă! Ele vor îmbogăți lumea, pe care o vor face mai frumoasă și mai dreaptă!

Pregătiți-i temeinic pentru toate provocările cu care ne confruntăm astăzi și ne vom confrunta mâine. Iar dacă ne uităm la ce se întâmplă acum în jurul nostru, sunt convins că doar o educație de calitate – bazată pe frumos, adevăr și bine – îi va face pe oameni să se ridice deasupra vremurilor. Nu dezbinarea și violența, ci solidaritatea sub semnul valorilor universale va salva și va înnoi umanitatea.

Dragi părinți,

Se știe că educația începe întotdeauna acasă. Acasă, copilul pune primele întrebări și primește primele răspunsuri. Așa se naște curiozitatea, așa se naște voința de a cunoaște și de a schimba lumea. Fiți mândri, dragi părinți, că ați oferit lumii șansa de a deveni mai bună!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

„Nota 10 la Evaluare Națională sau Bacalaureat este cu adevărat o mare realizare. Acest rezultat este rodul efortului vostru, al elevilor, precum și al cadrelor didactice, la care se adaugă sacrificiul și implicarea părinților care v-au sprijinit în tot ceea ce faceți. Pentru a avea elevi de nota 10 este important să avem un învățământ ieșean de nota 10. Acum este momentul să îi felicit și pe cei care au condus Inspectoratul Școlar Județean în ultimul deceniu!

Pentru a avea un mediu mai curat va trebui să investim în educație. Dacă dorim o clasă politică mai bună, o administrație eficientă, va trebui să investim tot în educație. Astăzi, dacă vrem să progresăm ca societate, trebuie să investim în primul rând în educație. Viitorul nostru, al tuturor, depinde și de succesul vostru”, a afirmat, la rândul său, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

„Astăzi este o celebrare a rezultatelor cuantificate în medii absolute. Vorbim despre performanță la Iași, care n-ar putea fi măsurată astăzi dacă n-ar fi existat ani care au clădit-o, ani de performanță instituțională și la nivelul fiecărei școli în parte. Cu alte cuvinte, vorbim despre un moment de strălucire care cuantifică ani de efort, de muncă, de concentrare, de luptă cu obstacolele și cu limitele. Fac astăzi un gest de mulțumire tuturor colegilor noștri care au adus plusvaloare în educație înfruntând rigorile, frământările, interogațiile, limitele impuse de acest context pandemic.

Trebuie să remarc faptul că disciplinele de limba română și matematică au ocupat locul întâi la nivel național. Pe de altă parte, din perspectiva mediilor de 10 ne situăm pe locul doi la nivel național, iar la promovabilitate ocupăm cea de-a treia poziție. Sunt rezultate relevante, care confirmă faptul că actul educațional responsabil și de calitate s-a realizat și în acest interval de criză sanitară la Iași.

Le doresc elevilor noștri minunați să rămână totdeauna în galeria învingătorilor”, a afirmat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Luciana Antoci.

Lista elevilor cu media 10 la Evaluarea Naţională

 

  1. Grigoraș Casian Ionuț – Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos

Director: Daniel Costin Arvinte

Profesor diriginte: Pavel Iacob

Profesori coordonatori

Limba și literatura română – Ana – Maria Doleanu

Matematică – Marcela Goșman

  1. Dinu Matei – Colegiul Național Iași

Director: Prof. dr.  Elena Calistru

Profesor diriginte: Jean – Marius Rotaru

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Prof. dr. Antonina Bliorț

Matematică – Gabriela Elena Zanoschi

  1. Ispir Tudor – Vladimir – Colegiul Național Iași

Director: Prof. dr.  Elena Calistru

Profesor diriginte: Jean – Marius Rotaru

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Antonina Bliorț

Matematică – Gabriela Elena Zanoschi

  1. Zaharia Alexandra – Colegiul Național Iași

Director: Prof. dr.  Elena Calistru

Profesor diriginte: Marius Farcaș

Profesori coordonatori:

Matematică – Marius Farcaș

Limba și literatura română – Prof. dr. Gabriela Petrache

  1. Lascăr Robert – Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași

Director: Prof. dr. Camelia Gavrilă

Profesor diriginte: Prof. dr. Elvira Rotundu

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Prof. dr. Mihaela Doboș

Matematică – Adrian Zanoschi

  1. Lefter Amalia – Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași

Director: Prof. dr. Camelia Gavrilă

Profesor diriginte: Prof. dr. Elvira Rotundu

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Mihaela Doboș

Matematică – Adrian Zanoschi

  1. Vârlam Andra – Maria – Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași

Director: Prof. dr. Camelia Gavrilă

Profesor diriginte: Prof. dr. Elvira Rotundu

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Mihaela Doboș

Matematică – Adrian Zanoschi

Lista elevilor cu media 10 la Bacalaureat

  1. Duca Alina – Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani

Director: Mihaela Anușca

Profesor diriginte: Paul Pintilie

Profesori coordonatori

Matematică – Paul Pintilie

Limba și literatura română – Simona Baciu

Informatică – Emilia Coșniță

  1. Dan Ștefan – Colegiul Național Iași

Director: Prof. dr. Elena Calistru

Profesor diriginte: Narcisa Căpităneanu

Profesori coordonatori:

Matematică – Narcisa Căpităneanu

Limba și literatura română – Prof. dr. Nicoleta Munteanu

Informatică – Constantin Crețu

  1. Savin Miruna – Colegiul Național Iași

Director: Prof. dr. Elena Calistru

Profesor diriginte: Adriana Preotu

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Prof. dr. Lavinia Ungureanu

Matematică – Gabriela Elena Zanoschi

Fizică – Andu Emilian Ouatu

  1. Vițel Ioana – Alina – Colegiul Național Iași

Director: Prof. dr. Elena Calistru

Profesor diriginte: Lucian Darie

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Prof. dr. Nicoleta Munteanu

Istorie – Mihaela Țurcănașu

Geografie – Dorin Fiscutean

  1. Lazăr Ilinca – Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași

Director: Prof. dr. Camelia Gavrilă

Prof. diriginte: Prof. dr. Anca Voicu – Ghenghea

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Bianca – Alina Burciu

Istorie – Carmen Tomescu – Stachie

Geografie – Florin Iancu

  1. Răileanu Iustina – Mădălina – Colegiul Național „Costache Negruzzi”

Director: Prof. dr. Camelia Gavrilă

Profesor diriginte: Prof. dr. Anca Voicu – Ghenghea

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Bianca – Alina Burciu

Istorie – Carmen Tomescu – Stachie

Geografie – Florin Iancu

  1. Beșliu Laura – Maria – Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași

Director: Mihaela Gotcu

Profesor diriginte: Liliana Balan

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Liliana Balan

Istorie – Mihaela Hendreș

Logică, argumentare și comunicare: Ana Maria Fuioagă

  1. Carson Alexia – Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași

Director: Mihaela Gotcu

Profesor diriginte: Paula Gavrilescu

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Luminița Teodorescu

Matematică – Doru Buzac

Biologie – Alina Bârliga

  1. Comandaru Lavinia-Maria – Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași

Director: Prof. dr. Adina Romanescu

Profesor diriginte: prof. dr. Anamaria Ghiban

Profesori coordonatori:

Limba și literatura română – Prof. dr. Anamaria Ghiban

Matematică – Gelu – Teodor Susanu

Biologie – Mihaela Orendovici

  1. Mogîldea Răzvan – Iulian – Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași

Director: Anca Dimitriu

Profesori coordonatori:

Profesor diriginte: Delia Dudcă

Geografie – Prof. dr. Anca Dimitriu

Limba și literatura română – Claudia Lefter

Istorie – Bogdan Honciuc

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;