5:13 pm - Saturday April 19, 7575

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Venezuela

Primarul Mihai Chirica a avut astăzi, la Palatul Roznovanu, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Venezuela în România, Excelența Sa Alfredo Torrealba, aflat pentru prima dată în vizită oficială la Iași.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Primăriei Municipiului Iaşi, discuțiile au vizat, mai întâi, posibilitatea inițierii de schimburi academice cu universitățile din Iași, partea venezueleană fiind interesată mai ales de științele tehnice și agricole.

În ceea ce privește extinderea relațiilor economice între România și America Latină, Excelența sa a menționat că Ambasada a făcut unele demersuri și că va avea discuții cu Camera de Comerț și Industrie din Iași pentru înființarea, în luna septembrie, a unei Camere de Comerț Româno-Venezuelene. Principale domenii de schimburi comerciale vizate de partea venezueleană rămân petrolul, producția de cacao și cafea, România și Venezuela având o tradiție considerabilă de cooperare în domeniul echipamentelor de extracție și prelucrare petrolieră.

De asemenea, ambasadorul Republicii Venezuela în România și-a exprimat dorința de a reveni la Iași pentru a avea întâlniri și cu rectorii universităților ieșene, pentru a pune la punct un sistem de schimburi de studenți, în special pentru ciclurile de master și doctorat.

Nu în cele din urmă, Excelența Sa s-a arătat cucerit de curățenia și frumusețea Municipiului Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;