5:13 pm - Friday April 19, 8233

Programul Atelierelor DICE din această săptămână de la Palatul Culturii

În cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE D(istractiv) – I(nteractiv) – C(reativ) – E(ducativ), Complexul Muzeal Național „Moldova” propune publicului două dintre cele mai îndrăgite teme ale acestui sezon.

  • „Tu, eu și florile” – joi, 12 august, ora 11.00

Peisajele florale de vară sunt spectaculoase în fiecare colț de lume și ne dorim să imortalizăm splendoarea lor, în cadrul unui atelier de pictură dedicat în întregime florilor.

Participanții vor vizita Expoziția „Maeștrii picturii românești în patrimoniul muzeului de Artă Iași”, urmând să realizeze o lucrare după modelul celor prezentate în expoziție, în sala de Educație Muzeală.

Adresat persoanelor cu vârsta de peste 8 ani, atelierul se desfășoară pe parcursul a aproximativ 90 de minute,  prețul unui bilet fiind de 15 lei.

  • „Ceasul: o călătorie în timp” – vineri, 13 august, ora 11.00

Uneori ne-am dori să oprim timpul în loc, dar pentru că este imposibil, vă propunem să-l facem să treacă frumos, în cadrul acestui atelier, care îmbină armonios pictura cu dexteritatea tehnică, în realizarea unui ceas de perete decorativ și perfect funcțional.

Pentru început, participanții vor face o incursiune în Expoziția „RetroTehnica” din cadrul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, urmând să asambleze și să decoreze câte un ceas, în sala de Educație Muzeală.

Atelierul se adresează persoanelor cu vârsta peste 8 ani și are o durată de 90 de minute, prețul unui bilet fiind de 20 lei de persoană.

Numărul de participanți este în conformitate cu regulile sanitare impuse la data desfășurării atelierului. Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte. Prețul biletelor include toate materialele necesare.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;