5:13 pm - Friday April 19, 0548

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu ambasadorul Irlandei în România

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit joi, la Palatul Roznovanu, cu Excelenţa Sa Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în România, aflat la prima vizită oficială în oraşul nostru.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Primăriei Municipiului Iaşi remis redacţiei, discuțiile au vizat, mai ales, similitudinile culturale și geo-strategice între Irlanda și România, stabilindu-se, de comun acord, facilitarea unui schimb de experiență între cele două ţări la nivel guvernamental privind măsurile de combatere a abandonului școlar, în care municipiul Iaşi să aibă rolul de proiect-pilot în acest sens.

“Domnul ambasador a lăudat românii stabiliți în Irlanda și plus valoarea pe care o aduc țării sale, dar a vorbit şi despre deschiderea și disponibilitatea de a colabora pentru promovarea valorilor europene, mai ales prin cultură. În acest sens, Excelenţa Sa va participa la proiecţia filmului Adam & Paul, în cadrul celei de-a XII-a ediţie a Serilor Filmului Românesc, care se desfăşoară în acest moment la Iaşi. Producția este una din Irlanda, cu actorul Ion Caramitru într-un rol de excepție”, se arată în comunicat.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;