Un pavilion non-COVID al Spitalului de Boli Infecţioase va fi transformat în salon pentru pacienţii cu SARS-CoV-2

Având în vedere creşterea numărului de pacienţi cu COVID-19 din ultima perioadă, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” a luat măsuri în vederea măririi capacităţii de internare a acestor bolnavi, inclusiv prin transformarea unui pavilion pentru pacienţii non-COVID în salon COVID.

“În acest moment am operaţionalizat toate saloanele, în vederea îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv pavilionul care îngrijeşte pacienţi non-COVID. Totodată, în vederea măririi capacităţii de îngrijire a pacienţilor cu COVID-19, în cursul acestei zile vom realiza rocada terapiilor intensive”, a declarat Florin Roşu, managerul spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”.

Potrivit acestuia, dintre pacienţii internaţi în ultimele trei săptămâni, majoritatea dintre aceştia au prezentat suspiciuni serioase privind infectarea cu tulpina delta a coronavirusului, cei mai mulţi fiind, de altfel, confirmaţi ulterior cu această variantă.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 19 cazuri noi de coronavirus, din care şase în municipiul Iaşi, în creştere faţă de raportarea din ziua precedentă.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până marţi, 24 august, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.835 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19, dintre care 938 de decese.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;