5:13 pm - Saturday April 19, 3175

Programul Cinematografului „Ateneu” în săptămâna 30 august – 5 septembrie

Cinema „Ateneu” continuă să aducă cinefililor ieșeni un nou program de filme de calitate, unde vinerea este dedicată filmelor în premieră, iar weekend-ul este pentru proiecții de film adresate întregii familii.

Documentarul Trenul regal face ca faliile istoriei europene din epoca modernă să fie recunoscute și povestește despre ele într-un mod iluminator și plin de simpatie. Călătoria Trenului Regal, de la stația de pornire la cea terminus, se desfășoară pe trasee care ating regiuni îndepărtate ale României, unde Majestatea Sa Margareta și soțul, ASR Principele Radu, intră în contact cu români iubitori ai monarhiei. În paralel cu înaintarea trenului, îl urmărim pe arhivarul Adrian Buga, care caută, conservă și combină materiale provenite din epoca regalității, care ascultă poveștile celor ce știu să evoce România de odinioară.

Neidentificat, cu regia semnată de Bogdan Apetri, deschide un nou drum spre filmele polițiste românești. Rolurile aparțin actorilor Bogdan Farcaș, Dragoș Dumitru, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet. La TIFF, filmul a fost recompensat cu Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.

Cel de-al doilea lungmetraj semnat de Daniel Sandu, Tata mută munții, este inspirat dintr-o poveste de viață reală, despre vinovăție și dragoste, echitate și compromisuri. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Shanghai, China, iar în rolurile principale îi vom vedea pe: Adrian Titieni, Elena Purea, Judith State, Valeriu Andriuță.

După comedia „Pup-o, mă!”, regizoarea Camelia Popa revine cu Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună, povestea a trei frați ciobani care au trecut de mult de vârsta însurătorii și vor cu disperare să pupe o mândră de Ziua Lânii. Rolurile principale sunt jucate de Alexandru Pop, Alin Panc, Cosmin Seleși, Lora, Florin Busuioc.

Dineu cu vecinii de sus este o comedie spaniolă pe cinste, unde un cuplu își invită vecinii la cină și totul se va transforma, pe neașteptate, într-un tsunami al emoțiilor. În prim plan sunt Julio și Ana, împreună de mai bine de 15 ani, alături de Salva și Laura, mai tineri și cu o relație de cuplu apropiată.

Noua misiune a cățelușilor o vom vedea în Patrula cățelușilor: Filmul. Când cel mai mare rival al lor, Humndinger, devine primar în orășelul vecin, Orașul Aventurii, și începe să semene haos în calea lui împreună cu o bandă de pisici neobrăzate, Ryder își adună echipa de cățeluși pentru a înfrunta cea mai mare provocare din cariera lor.

Animația Luca ne teleportează în însorita Italie, mai precis, în orașul Portorosso, un mic port ficțional, ce are ca inspirație orașele din Cinque Terre, binecunoscuta și fermecătoarea coastă italiană. Filmul ne poartă într-un carusel de emoții, de la teamă, la surpriză, de la tristețe la bucurie, de la eșec la succes, unde îl vom vedea pe Luca, un puști ca oricare altul, cu excepția faptului că este un monstru marin.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Filmele vor putea fi vizionate conform următorului program:

* 30 august

18.00 – Trenul Regal – (regia Johannes Holzhausen) – AG

20.00 – Neidentificat – (regia Bogdan George Apetri) – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

* 1 septembrie

18.00 – Tata mută munții – (regia Daniel Sandu) – AG

20.00 – Trenul Regal – (regia Johannes Holzhausen) – AG

* 3 septembrie

18.00 – Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună – (regia Camelia Popa) – PREMIERĂ – AP 12

20.00 – Dineu cu vecinii de sus – Sentimental  – (regia Cesc Gay) – PREMIERĂ – N15 – Nerecomandat sub 15 ani

* 4 septembrie

14.00 – Patrula cățelușilor: Filmul – Paw Patrol: The Movie – (regia Cal Brunker) – 2D/Dublat – AG

* 5 septembrie

14.00 – Luca – Luca – (regia Enrico Casarosa) – 3D/DUBLAT – AG

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet film 3D: 15 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;