“Pregătit pentru viitor” – proiect de sprijinire a tinerilor în vederea angajării

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi, în parteneriat cu AJOFM Maramureș și cu alte două entități private anunţă implementarea proiectului “Pregătit pentru viitor”, care se va derula la nivelul celor două judeţe şi care vizează creșterea șanselor de ocupare a unui loc de muncă pentru un număr de 1.051 de tineri.

Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au fost prezenţi şi reprezentanţii instituţiilor implicate în proiect.

Potrivit proiectului, 840 dintre ei, șomeri cu nivelurile de ocupabilitate mediu, greu și foarte greu, vor participa la programe de formare profesională, iar 455 vor fi sprijiniți în vederea angajării, inclusiv prin activități de susținere a antreprenoriatului și a ocupării unui loc de muncă pe cont propriu.

Printre obiectivele proiectului se număr, de asemenea, înființarea unui număr de 36 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanțare prin acordarea ajutorului de minimis în valoare de 25.000 de euro /afacere și crearea și ocuparea a 36 locuri de muncă.

Totodată, în cadrul proiectului vor fi organizate şase burse ale locurilor de muncă.

Valoarea proiectului, cu finanțare europeană, este de 3.981.159 de euro, perioada de implementare fiind de 24 de luni.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;