4:42 pm - Sunday January 17, 6049

Noi evenimente programate la Palatul Culturii, în cadrul Atelierelor DICE

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași propune publicului în perioada 8 – 10 septembrie noi evenimente desfășurate la Palatul Culturii, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ):

  • Miercuri, 8 septembrie, ora 11.00, atelier de scriere creativă „Poezie DADA”, recomandat copiilor cu vârsta peste 12 ani (preț bilet: 15 lei). Pornind de la indicațiile lui Tristan Tzara din „Ca să faceți un poem dadaist”, participanții vor lua parte, în sala de Educație Muzeală, la o incursiune pe tărâmul poeziei experimentale care a marcat lumea artistică la începutul secolului XX.

https://fb.me/e/1no5aq2zD

  • Joi, 9 septembrie, ora 11.00, atelierul „Jocurile copilăriei”, recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani (preț bilet: 10 lei). Participanții vor vizita expozițiile „RetroTehnica” și „Retrospectiva telefoanelor mobile”, iar mai apoi, vor confecționa un dispozitiv de comunicare la distanță, pe cât de simplu, pe atât de ingenios, având la dispoziție toate materialele necesare.

https://fb.me/e/16gRlBHjv

  • Vineri, 10 septembrie, ora 10.00, atelier de pictură „Tainele ceramicii Cucuteni”, recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani (preț bilet: 20 lei). După vizitarea expoziției „Cucuteni”, organizată în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei, va avea loc activitatea practică, în Sala de Educație Muzeală, care va consta în pictarea pe o suprafață ceramică folosind elementele de decor specifice vaselor cucuteniene prezentate în expoziție.

Prețul biletelor include toate materialele necesare.

Numărul participanților este limitat, evenimentele desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor impuse la data desfășurării atelierului.

Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;