Festivitate de premiere la „Casa Cărții”

Sâmbătă, 18 septembrie 2021,  ora 11.00, la „Casa Cărții” Iaşi, vor avea loc Festivitatea de premiere a elevilor participanţi la Concursul Internaţional de Creaţie Literară  „Universul Cuvintelor” – Ediţia a VI-a şi prezentarea volumului  „Patria din suflet de copil”, al cărui coordonator a fost prof. Petronela Angheluță și în care se regăsesc lucrările elevilor premiaţi.

Concursul a fost organizat din iniţiativa Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi, în parteneriat cu: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Institutul Limbii Române Bucureşti,  Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare Chişinău – Republica Moldova, Societatea pentru Cultura și Literatura  Română în Bucovina  „Mihai Eminescu” Cernăuţi – Ucraina, Asociaţia Femeilor Românce Atena – Grecia, Alianța Românilor Italia.

La eveniment participă scriitorii Elena Fluturel, Vasile Fluturel și prof. Petronela Angheluță (secretar concurs).

Elevii premiaţi vor lectura din lucrările trimise la concurs.

Invitat: Cezar Zaharia-inspector școlar.

Moderator: Rodica Rodean-preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.

„…tema propusă pentru ediția a VI-a a Concursului Internațional de Creație Literară „Universul Cuvintelor” (Patria) a fost suficient de ofertantă pentru numeroșii participanți din țară și din diasporă. În cele aproape o mie de lucrări în versuri sau în proză, concurenții au adus un elogiu patriei, abordând elemente complementare temei (tradiții, obiceiuri, limbă, personalități istorice sau literare, natură etc.), făurind o chintesență a acestora, animați fiind de un real și profund patriotism. Ei au compus un portret unitar al unei „patrii de cuvinte”, aureolat de sentimente pure și sincere, transpuse metaforic în creații literare frumos meșteșugite.” (prof. Petronela Angheluță)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;