UrbanizeHub – soluţii inteligente şi durabile pentru oraşele din Moldova

Urbanize Hub, comunitate de oameni pasionați, cu expertiză inter-disciplinară care modelează viitorul orașelor românești într-un mod smart și sustenabil, vine la Iași la acest sfârșit de săptămână pentru conferința Urban Talks, urmată de concursul de soluții Urban Innovation Hackathons.

Evenimentul va începe în forță, cu conferința Urban Talks, care va avea loc pe 17 septembrie, începând cu ora 9.30, la Palatul Culturii.

Urban Talks aduce soluții inteligente și durabile pentru orașele din Moldova. Se vor aborda subiecte precum calitatea vieții, orașe pentru oameni, concepte de mediu și sustenabilitate, concepte de management public colaborativ încurajând implicarea cetățenilor în procesul de dezvoltare. Scopul conferinței este de a educa, conecta și inspira lumea care participă prin exemplele de bună practică și prin invitații care urcă pe scenă. Vor fi prezenți numeroși invitați, printre care primari din zona Moldovei, lideri ai comunității locale, membri ai Ambasadei Țărilor de Jos, membri ai Ambasadei Japoniei, experți internaționali, experți din partea Băncii Mondiale și nu numai. Evenimentele Urban Talks au fost create de UrbanizeHub dintr-o simplă nevoie de conectare a inovatorilor, liderilor, producătorilor de schimbări și a companiilor care împărtășesc aceleași valori și visează la o lume mai bună. Prin discuțiile lor urbane, acești stakeholderi inspiră implicarea în proiecte care conturează viitorul orașelor din România.

Sfârșitul săptămânii (18 – 19 septembrie) va continua cu Urban Innovation Hackathon, concurs de soluții ce se va desfășura în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, începând de sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 9.00.

Similar concursurilor de la Timișoara, Brașov, București si Galați, Urban Innovation Hackathon Iași reprezintă spațiul care oferă inginerilor, arhitecților, experților IT, urbaniștilor și pur și simplu persoanelor pasionate de mediu, orașe sau tehnologii oportunitatea de a dezvolta soluții sustenabile care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții urbane în Iași. Concursul va fi organizat pe trei tematici: de la mobilitate urbană și spații publice până la schimbări climatice și mediu sau soluții digitale pentru orașul de mâine. Participarea se poate face atât fizic, cât și online, iar soluțiile câștigătoare vor fi premiate cu până la 3.000 de euro.

Evenimentul (Urban Talks & Urban Innovation Hackathon) este realizat cu suportul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, Ambasadei Japoniei, Băncii Mondiale, IULIUS Group și cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;