Activitatea Grădiniţei “Cuvioasa Parascheva”, suspendată pentru două săptămâni

Întrunit vineri după amiază în şedinţă extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Iași a aprobat suspendarea activităţilor în sistemul „faţă în faţă” la Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) „Cuvioasa Parascheva” din municipiul Iaşi, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 17.09.2021.

Măsura a fost luată la solicitarea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Direcţiei de Sănătate Publică, ca urmare a creşterii incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile la nivelul județului Iași.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, în urma examenului epidemiologic, cinci angajaţi de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Cuvioasa Parascheva” din municipiul Iaşi, respectiv trei îngrijitoare şi doi salariaţi din cadrul personalului auxiliar, au fost depistaţi pozitiv vineri, 17 septembrie, cu noul coronavirus.

HOTĂRÂRE:

Art. 1 Se suspendă cursurile școlare organizate în modalitatea ”față în față ” la nivelul unității de învățământ Grădinița cu program prelungit ”Cuvioasa Parascheva”, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 17.09.2021.

Art. 2 Scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județul Iași, aprobate prin Hotărârea CJSU nr. 117/10.09.2021 rămân valabile, cu excepția Grădiniței cu program prelungit ”Cuvioasa Parascheva.

 

Art. 3 Scenariul de funcționare poate fi modificat săptămânal în funcție de evoluția epidemiologică de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

Art. 4 (1) Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ”Mihail Sturdza” al județului Iași, prin Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași va transmite prezenta hotărâre membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, Consiliului Județean Iași în vederea publicării în Monitorul Oficial al județului Iași și tuturor autorităților publice locale din județul Iași.

(2) Inspectoratul Școlar Județean Iași are obligația de a comunica prezenta hotărâre tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași, în vederea ducerii la îndeplinire.

PREȘEDINTELE Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași
PREFECT
MARIAN GRIGORAȘ

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;